TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

"Bonde söker fru"-deltagaren Lina: Min mamma skulle döda honom

14 dec, 2016 
AvOla Lagerström
Lina Ilar, Bonde söker fru-deltagaren berättar om sin ex-kille som stått utanför hennes hus på nätterna och dunkat på rutorna så att de skakat.
Annons

Hej Lina! Allt bra?

– Ja tack, det är strålande!

Förra året var du med i “Farmen”, nu är du med i “Bonde söker fru”. Ska du vara med i “Paradise Hotel” nästa år?

– Nej, där går gränsen. Någon måtta får det faktiskt vara! Nu ska jag gömma mig från tv-kamerorna ett tag.

Varför fattade du pennan och skrev till får- och grisbonden Erik Bäckman, 21, från Småland?

– Jag och Erik pratade på Facebook. Där uppmanade mig att skriva ett brev. Då gjorde jag det. Jag tyckte att han var söt och framför allt tyckte jag att hans grisar var fantastiska!

För dig och Eriks andra uppvaktande tjejer kunde inspelningen inte ha få en sämre start. Erik tillbringade nämligen första natten ihop med Bonde-Sigrid! Gav du fanskapet (läs: Bonde-Erik) en dansk skalle när du fick vetskap om detta?

– Nej, men en liten lavett, kanske! Skämt åsido. Erik skämdes när han kom ut. Det gjorde han. Fast han hade ett bra pokerface och han vände blad väldigt fort. Jag kände på mig att något var fel, men jag fick inte veta sanningen förrän det visades på tv. Där och då fick vi tjejer inte veta någonting. Jag märkte bara att inspelningen blev förskjuten med två dagar och så hörde jag ryktesvägen att det hade varit ett krismöte. Jag förstod aldrig att Erik och Sigrid hade hoppat i säng med varandra. Tur det. Annars hade nog hälften av tjejerna dragit!

Annons

Hur var det att komma till Eriks gård?

– Jättekul! Han bodde så mysigt. Jag kände mig som hemma. Jag gosade med grisarna och mockade skit varje dag. Det är lite min vardag hemma i Dalarna.

Var Erik så pass småländskt snål att du gick hungrig genom hela inspelningen?

– Nej, faktiskt inte. Vi fick mycket kött och han var väldigt generös med vin. Han gödde oss tjejer måste jag säga, (skratt).

Lina Ilar.
Lina Ilar.

Vad var det värsta som hände på gården – när tv-teamet låg och sov?

– Det var väl att Erik delade ut några tungkyssar här och var…

Hur länge hade du varit singel när inspelningen började?

– I ett och ett halvt år ungefär.

Vad är det bästa med Falun?

– Det är en svår fråga för det finns så mycket at välja mellan. Falun i sig är en fantastisk stad! Men inget slår väl falukorven? Den har verkligen sin grund här.

Annons

När önskade du senast att du bodde någon annanstans?

–Just nu, faktiskt. Det senaste året har jag tänkt att jag måste flytta. Kanske inte för gott men för en stund. Jag vill flytta, utbilda mig och se världen innan jag klämmer ur mig en massa ungar.

Hur var din barndom?

– Väldigt bra – trots att jag träffade min pappa första gången när jag var 20. Jag växte upp med mormor och morfar. Varannan vecka var jag hos mamma. Jag ångrar inte min barndom, men det var inte lätt alla gånger. Jag kunde bli ledsen på skolavslutningarna när klasskompisarna frågade varför inte min pappa var där. Då var det jobbigt, men nu har jag jättebra kontakt med honom.

Hur är du som flickvän?

– Väldigt romantisk. Jag skriver ofta någon lapp på matlådan eller går upp tidigare och gör frukost.

Är du den som dumpar eller blir dumpad i dina förhållanden?

– Jag har aldrig blivit dumpad.

Enligt ett rykte har en av dina ex-pojkvänner svårt att släppa greppet om dig. Sant eller falskt?

Annons

– Det är väldigt sant! Killen som det gäller har stått utanför mitt hus på nätterna och dunkat på rutorna så att de skakat. En gång öppnade jag dörren och erbjöd mig att skjutsa hem honom bara för att bli av med honom. Då slog han sönder instrumentbrädan i bilen och hoppade ut i farten. Nu i somras stod jag och pratade med en kille på ett uteställe. Då dök han upp och slog ner killen som jag pratade med. Det jag berättar nu är bara en liten del av allt som hänt. Min mamma skulle döda honom om hon visste allt. Han är verkligen besatt i mig. Jag har till och med hotat med att söka kontaktförbud.

lina

Vad skulle du behöva mer av i ditt liv?

– Pengar! Men framför allt vill jag fortsätta vara frisk.

Till sist Lina, vad skulle du välja: somna på en flotte och vakna upp där det inte finns en käft, lägga en skorpion i Bonde-Eriks kalsonger och springa gapskrattande därifrån eller gå på skrattyoga ihop med Sveriges 20 tråkigaste personer?

Annons

– (Skratt). Jag skulle helst vakna upp på en flotte. Det skulle vara otroligt skönt att få lite egentid!

Namn: Lina Ilar
Ålder: 23
Stjärntecken: Fisk
Jobbar som: Undersköterska
Bor: Falun i Dalarna
Familj: Mormor Sigbritt, 70, morfar Tord, 68, mamma Annika, 47. Hästen Ebbe, 17. Hundarna Åke, 6, Torsten, 12. Framlidna fiskmåsen Bosse, död i fallolycka 2011
God egenskap: Humoristisk
Dålig egenskap: Kan bli sur om jag inte får mat
Kändismerit: Blivit bjuden på middag av E-type, sedan körde han hem mig till stallet!

Foto: Tv4, Pixabay, Linas privata hemsida

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons