Bonde-Sigrid om sin dolda fobi: "Kunde inte åka tåg"

Hon är trygga, härliga Bonde-Sigrid med hela Sverige. Men vad många inte vet att hon som liten led av torgskräck. "Det kommer nog aldrig gå över", säger hon till Hänt.

När vi träffar henne på en av Sveriges största hästmässor förflyttar hon sig avslappnat mellan ridbanorna, pratar glatt med folk och leder med van hand in hästarna i sina boxar.

Sigrid Bergåkra, 43 år, är en egenföretagare och trebarnsmamma som driver ridskola och uppfödning. Dessutom är hon en av bönderna som söker kärlek i årets säsong av ”Bonde Söker Fru”.

Men när Sigrid var liten led hon av torgskräck.

­– I tonåren mellan 13 till 18 var jag otroligt blyg. Att våga ta ett tåg eller åka buss tyckte jag var jättejobbigt. Särskilt eftersom jag är från lugna Hälsingeskogarna.

sigrid

Sigrid Bergåkra är en av deltagarna i årets “Bonde söker fru”.

LÄS MER: Sigrid Bergåkra berättar: “Båda mina föräldrar dog samma år som jag fick min dotter”

Vi äter varma bullar och dricker mineralvatten i Sigrids väns husbil som står parkerad på området.

Bonde Söker Fru-profilen tar en klunk vatten innan hon fortsätter berätta.

­– Man tänker ”här kommer jag och går med de här skorna och den här jackan, och vad ska folk tänka om det?”.

Men samtidigt tävlade Sigrid i hoppning och dressyr inför domare och publik med många åskådare.

– Det är en märklig kombination. Det är som om man spelar en skådespelarroll på hästryggen men sen i sociala sammanhang så kan man vara otroligt blyg.

Idag har hon övervunnit sin rädsla till stor del och har inte samma problem att röra sig ute bland folk. Men trots det sitter torgskräcken fortfarande i.

– Det kommer nog aldrig gå över. Jag är fortfarande lite blyg när jag ska gå på stan och handla. Även om jag idag utsätter mig för galna saker för att bearbeta blygheten, som Bonde Söker Fru.

Jag frågar vad Sigrid skulle vilja ge för tips till andra som också har torgskräck. Hon är tyst en stund och sen säger hon:

– Först och främst måste man sluta vara slav under andras åsikter. Skärma av dig från kommentarer och liknande och sluta tänk på vad andra tycker..!

LÄS OCKSÅ: Bonde-Sigrid: “Victoria Silvstedt rider hos mig”

SENASTE NYTT!