Bonde-Sebastians lycka inför bröllopet: "Drömdag"

Bonde-Sebastians lycka inför bröllopet: "Drömdag"

Bonde-paret Sebastian Davidsson och Petra Liljeblad tar i sommar promenaden ner för altargången.

De föll pladask för varandra då de träffades i “Bonde Söker Fru” 2014. I december samma år förlovade de sig och i sommar blir det bröllop för muskelbonden Sebastian Davidsson, 36, och hans Petra Liljeblad, 30.

— Vi har bjudit in lite över hundra personer, så vi får se hur många som kan komma, berättar en lycklig Sebastian då Hänt talar med honom.

Inbjudningarna är utskickade, datumet satt och kyrkan bokad. Och trots att det finns mycket kvar att göra innan den stora dagen den 8 juli känner sig Sebastian lugn.

— Vi har mycket kvar och vi båda har många järn i elden, men vi har kommit en bit på vägen nu så det känns väldigt roligt och spännande. Det känns som att vi kommer att få vår drömdag.

När paret har sagt “ja” till varandra kommer det ställas till med en rejäl fest, och lokalen har paret funnit nära hemmet. I utrymmet ovanför ladugården för att vara exakt.

— Det finns en ganska stor lokal där. Nu har jag höbalar där, som är till korna under vintern. Men sen till våren kommer jag ta ur allt, rensa och städa så vi har en festlokal hemma på gården, säger han med ett skratt.

— Det känns som att det passar oss bra, som att det kommer kunna bli hur vi vill att det ska vara.

Sebastian Davidsson, Petra Liljeblad TV-priset Kristallen delas ut, Stockholmsmässan, Älvsjö, 2015-08-30 (c) Fredrik Hessman / IBL

Sebastian och Petra fann varandra i “Bonde söker fru” 2014.

Men det är inte festen som Sebastian själv ser mest fram emot.

– Jag kan tänka mig att själva vigseln i kyrkan kommer att vara väldigt vacker. Festen kommer säkert också bli väldigt rolig, men för mig känns det som att det är självaste vigseln i kyrkan som kommer att bli väldigt känslosam. Jag förstår inte riktigt hur jag ska klara det, jag kommer nog ha väldigt nära till känslor.

Tror du det kommer komma några tårar?

— Ja, jag tror det. Jag vet ju hur det blivit när jag varit på bröllop när vänner gifter sig. Det är svårt att hålla tillbaka tårarna då, så det kommer nog bli väldigt fint.

LÄS OCKSÅ: Bonde-Erik om framtiden: ”Barn och bröllop är ett steg för nästa år”

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN