LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde-Pontus Mikaelsson om bröllop och barn med Lisa Lindvall

04 jun, 2021 
AvLina Arvidsson
Pontus Mikaelsson och Lisa Lindvall från Bonde söker fru.
Hur lever Bonde-Pontus i dag? Här berättar han om nya livet med Lisa.
✔︎ Nya barn- och bröllopsbeskedet: ”Andra kanske tycker att det är konstigt”.
✔︎ Så är relationen med Emmy i dag – efter brutala dumpningen.
✔︎ Framtidsplanen – tillsammans med Bonde-Patrik.
Annons
Här är alla bönder i Bonde söker fru 2021Brand logo
Här är alla bönder i Bonde söker fru 2021

Det har hunnit gå nästan exakt ett år sedan Pontus Mikaelsson, 36, och Lisa Lindvall, 31, träffades för första gången.

Det blev ett nervöst möte inför kamerorna under inspelningen av TV4:s Bonde söker fru.

✔︎ Det här är Pontus Mikaelsson

Ålder: 35.
Yrke: Jord- och skogsbonde.
Bor: Dalvik mellan Falun och Borlänge.
Familj: Ihop med Lisa Lindvall, 31.

I slutvalet valde Pontus först Emmy Ohlsson, 32. Det dröjde dock inte länge förrän han insåg sitt misstag, avslutade relationen med Emmy och bekände sina känslor för Lisa.

Idag är kärleken starkare än någonsin – och framtiden är ljus för bondeparet.

Hej Pontus! Hur är läget?

– Det är helt strålande. Både jag och Lisa mår jättebra. Det är ganska mycket att göra just nu. Inom lantbruk så är det våren och försommaren som är mest intensiv. Vi har inte så mycket tid att tänka på annat.

Vad ska ni göra i sommar?

– Vi ska ha lite semester, åka ut tillsammans och kika lite. Vi tänkte faktiskt åka och hälsa Patrik (Fernlund som också var med i Bonde söker fru) och Gustav i Kråksjö. Det blir som en reunion, kan man säga.

Annons

Har du och Lisa flyttat ihop på riktigt nu?

– Så gott som. Lisa har sovit en enda natt hos sig under hela tiden. Annars bor hon här, men inte på pappret. Tanken är att hon ska sälja sin lägenhet under sommaren. Sedan ska hon flytta hit på riktigt, med alla sina grejer.

Hur känns det?

– Det känns jättebra. Vi trivs så bra ihop. Jag kunde inte tro att det fanns en människa som är så lik en själv. Vi tänker lika, vi har samma värderingar. Och så har vi kul ihop hela tiden. Vi har samma dåliga humor. Lisa har verkligen funnit sig tillrätta på gården. Hon har ju kvar sitt vanliga jobb, men hemma så är hon med överallt.

Vad är bäst med att bo tillsammans?

– Det bästa är att man inte är själv. Det finns någon som man kan bolla idéer och tankar med. Sedan är det helt fantastiskt att hon är hemma när jag kommer hem sent efter en hel dags jobb. Det är en värme i huset. Men oftast är hon är med och hänger även efter sitt arbete, så går hem tillsammans.

Annons

Vad är annorlunda idag jämfört med under inspelningen?

– Då var det ganska ytligt, även om det var spännande. Nu har det utvecklats till något annat, en djupare kärlek. Det är vi.

Pontus om framtiden med Lisa

Blir det något bröllop med Lisa framöver?

– Det får bli lite som det blir. Man kan inte bestämma att om tre år, det och det datumet ska vi gifta oss. Jag står fast vid det. Andra kanske tycker att det är konstigt, men jag har levt ett halvt liv, så jag vet att det inte går att bestämma så precis.

Tänker ni lika kring att skaffa barn?

– Ja, visst. Det får bli när det känns rätt, när hon har bott in sig och när vi känner varandra på riktigt. Man känner ju inte varandra till hundra procent efter några månader.

Emmy Ohlsson, Pontus Mikaelsson och Lisa Lindvall.
Emmy, Pontus och Lisa.

Har du någon kontakt med Emmy idag?

– Nej, jag har ingen kontakt med henne. Det har jag inte med någon av tjejerna. Det kanske låter hårt, men jag har inget behov av det. I början kanske det kändes som att vi ändå har varit med om samma grej allihop, men av respekt för Lisa så kände jag att jag inte vill ha kontakt med dem. Men jag säger det igen: alla som var här på gården var jättefina tjejer.

Foto: TV4 & Jonas Hessman

Annons