LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bonde-Michel Olofsson om bröllopsplanen med Linnéa Hjort

31 aug, 2020 
AvOla Lagerström
Bonde söker fru-Michel Olofsson och Linnéa Hjort.
Efter spekulationerna – nu lägger Bonde-Michel korten på bordet.
✔︎ Nya bröllopsbeskedet med Linnéa – här i Sverige blir giftermålet.
✔︎ Talar ut om svåra sjukdomen: ”Helt utslagen”.
✔︎ Avslöjar kommande familjeglädjen – efter frågan om barn.
Annons

Hur lever Bonde-Michel med flickvännen Linnéa i Moçambique efter Bonde söker fru – jorden runt? För Hänt berättar Michel Olofsson, 35, öppenhjärtigt om kaoset – och framtiden.

Michel Olofsson och Linnéa Hjort i Bonde söker fru – jorden runt.
Michel och Linnéa i Bonde söker fru – jorden runt.

Vad är senaste nytt i ditt liv, Michel?

– Just nu håller jag på att bygga klart förlossningskliniken i byn. Det är lite trångt att bo på 16 kvadratmeter med tre hundar, så Linnéa och jag bygger på vårt nya hus. Jag försöker finna något som kan generera en inkomst som kan finansiera sociala projekt som jag vill ägna mig åt. Därför har jag startat ett företag i Sverige som är kopplat till Moçambique.

För ett par månader sedan drabbades både du och Linnéa av malaria. Berätta!

– Ja, vi hade oturen att få det samtidigt. Det blev en väldigt tung vecka. Malaria är tufft på så sätt att man blir helt utslagen. Man går från superhög feber till att ligga i fosterställning med frossa. Man är svag och har svårt att få i sig mat. Oturen var att vi fick det samtidigt. Det medförde att det blev svårt att ta hand om varandra, men vi hade tur som hade två elever från KTH som hjälpte oss. Samtidigt kom vi varandra närmare. På kliniken var jag så utslagen att jag la mig på golvet medan jag väntade på att Linnea skulle testa sig.

Annons

Hur mår du nu?

– Idag mår jag bra men man är lite försiktigare vid skymningen så man inte blir så myggbiten. Annars tar jag en dag i taget.

Michel om Linnéa och Yohanna

Och Linnéa, då?

– Hon mår bra. Vi har nyligen gjort hennes rutinkontroller och allt ser bra ut. Just nu ligger Linnéa på sanddynan och solar med det turkosa havet framför sig, så vi kan inte klaga!

Hur pass långt ut i bushen bor ni?

– För att komma hem till oss får man först köra på en asfaltsväg, sedan in på en röd sandväg. Sedan kör man två kilometer på en sandstrand väg mot havet. Vi har lagt kokosskal utmed hela vägen för att göra det enklare att ta sig fram.

Hur kom det sig att du hamnade i Moçambique?

– Jag föddes i Mocambique under inbördeskriget. Min far hjälpte till i landet som volontär och det var då han träffade min mor. Det var 1985.

Vilken doft förknippar du mest med ditt nya hemland?

– Hav och kokos.

Vad saknar du från Sverige?

– Det välfungerande samhällssystemet, Kalles kaviar, vänner, familj och Norrland.

Yohanna Ezpinoza Berg i Bonde söker fru.
Yohanna.

När inspelningen av Bonde söker fru närmade sig sitt slut stod valet mellan två tjejer: Yohanna och Linnéa. Var det en självklarhet för dig att välja Linnéa?

Annons

– Ja, när jag mötte Linnéas blick första gången under inspelningen kändes det direkt som att vi träffats förut! Hur klyschigt det än kan låta så är det svårt att beskriva känslan som jag fick.

Vad har Linnéa som gör att ditt hjärta slår frivolter?

– Hon är omtänksam, empatisk och vill att alla runtom sig ska må bra.

Michel om bröllop och barn

Blir det barnskrik och blöjbyten snart?

– Det närmsta vi kommer ett barnskrik just nu är eventuellt en hundvalp, men det återstår att se.

Vem är mest sugen på att gifta sig: du eller Linnéa?

– Vi har inte tänkt så långt ännu.

Var vill du helst gifta dig: i Moçambique eller i Sverige?

– Skulle jag gifta mig så skulle jag helst vilja göra det i Jämtland i Sverige.

Varför?

– För att det är där jag har familj och vänner. Vem skulle inte vilja gifta sig med de vackra fjällen bakom sig?

Bonde söker fru-Michel Olofssons husbygge.
Huset till vänster är Michels och Linnéas nya husbygge.

Varför borde man bli din polare?

– För att jag har en massa frukt och kokosnötter att bjuda på, (skratt).

Annons

Vem är den kändaste personen du träffat?

– Graça Machel, Nelson Mandelas änka. Under presidentvalet 2014 satt jag 15 timmar och kontrollerade en vallokal. Efteråt satte sig en kvinna vid stolen bredvid mig och började ställa en massa frågor. Jag var hungrig och trött och inte speciellt rolig att prata med, så hon gick snabbt därifrån. Några sekunder senare – när fotografer och journalister kom springande och ställde en massa frågor – insåg jag vem hon var…

Vad gör du när du inte har något bättre för dig?

– Ligger på sängen och sträcktittar på olika serier.

Vad händer härnäst i ditt liv, Michel?

– Vad morgondagen har att erbjuda är något jag försöker tänka mindre på. Jag vill försöka ta tillvara på dagen, men jag har många planer och idéer. Har tankar på att starta en Youtube-serie om livet på gården. Jag har alltid trott att jag ska leva ett liv i ensamhet, men nu lever jag i tvåsamhet så vi får se hur nästa kapitel ser ut och vad morgondagen kommer med…

Annons

◼️ ◼️ ◼️

✔︎ Vem är Michel Olofsson?

Ålder: 35.Stjärntecken: Lejon.Jobbar som: Frukt- och grönsaksbonde.Bor: Linga Linga i Moçambique.Familj: Sambon Linnéa Hjort, 31, hundarna Ace, Bella och Helvis. Och så Branchino, en vakt som jobbat med mig i sex år och hjälpt mig att bygga upp alla hus. Han bor här på gården med oss.God egenskap: Pratglad.Dålig egenskap: Dålig lyssnare.Älskar att: Utveckla idéer och hitta lösningar.Hatar att: Hatar är ett starkt ord som väger mer än tio elefanter, men ogillar att göra andra besvikna.Äter helst: Hamburgertallrik.Dricker helst: Cola Zero.Borde: Bli bättre på att ta en sak i taget.

Foto: TV4 & Privat

Annons