Bonde-Michel Olofsson och Linnéa Hjort gör sig redo för naturkatastrof

Michel Olofsson och Linnea Hjort

Foto: TV4/Privat

Bonde söker fru-paret Michel Olofsson och Linnéa Hjort bor i Moçambique.
Nu gör de sig redo för naturkatastrof när en cyklon väntas dra in.
– Det känns lite läskigt, säger Michel till Hänt.
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer
Slå på ljud

Michel Olofsson, 34, och Linnéa Hjort, 31, träffades genom inspelningarna i Bonde söker fru – jorden runt. Cirka ett år har nu gått sedan brevskrivaren och frukt- och grönsaksbonden föll handlöst för varandra.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Idag lever Michel och Linnéa tillsammans i Moçambique och paret har ständigt många bollar i luften. Bland annat håller de på att bygga sitt gemensamma hus som snart väntas vara redo för inflytt.

Paret har däremot mött en hel del motgångar under sitt första år tillsammans. Inte nog med att pandemin inneburit att de inte kunnat besöka Sverige på flera månader så har både Michel och Linnéa drabbats av Malaria och nu väntar ännu en utmaning.

Michel och Linnéa förbereder sig för naturkatastrof

Inför den kommande helgen väntas en cyklon dra in över staden där Michel och hans kärlek bor. För Hänt berättar han nu om hur de förbereder sig inför naturkatastrofen.

– Det här är den första cyklonen som vi kommer vara med om tillsammans så det är väldigt nytt och vi läser på och klurar ut hur man förbereder sig för en sådan händelse. I slutändan så kan man inte göra så mycket mot moderjord. Just nu befinner den sig fortfarande vid Madagascar men enligt prognoserna så kommer den landa hos oss på lördag, säger Michel och fortsätter:

– Den kan såklart fortfarande byta riktning, bli svagare eller starkare. Vi håller på att säkra upp alla husen med stöttepelare, mer spik, rep och kommer sätta plank för dörrarna. Vi kommer städa bort alla saker som kan flyga runt och lägga saker i kartonger. Vi kommer bygga en "koja" i vardagsrummet med starka pelare så att vi kan vara där med våra djur. Vi vill inte lämna dem själv på gården. Sen får vi se vad som sker när den dragit över om våra hus kommer att hålla eller inte.

”Om den ökar i kraft kommer vi nog behöva gå och gömma oss”

Även om både Michel och Linnéa inte stressar upp sig i onödan så erkänner Michel att det känns något obehagligt då man inte vet vad händelsen kan få för konsekvenser.

– Klart det känns lite läskigt då man inte vet hur det kommer att gå då det är inget vi kan kontrollera. Det har börjat blåsa upp en del och det ska öka ännu mer vilket är skrämmande och det visar hur kraftig naturen kan vara. Det som känns tråkigt är hur det kommer att påverka våra grannar som bor i hyddor gjort av palmblad. Om den ökar i kraft kommer vi nog behöva gå och gömma oss i förlossningskliniken vi byggde förra året. Men vi får se på fredag hur det ser ut.

LÄS OCKSÅ: Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svek

LÄS OCKSÅ: Carina Bergs 11-årige son Holger Luuk i Carolina Gynnings nya video

FRÅN FÖRSTASIDAN