LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde-Mariette säljer gården – bryter upp efter förlovningen med Micke

18 jun, 2024 
Micke och Mariette träffades i Bonde söker fru 2023 och idag är de sambos och förlovade.
Nu väljer Mariette att sälja sin egen gård.
– Den står ju som kommande. Så jag börjar med att lägga ut den och testa hur den kommer iväg lite grann, säger Mariette till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?Brand logo
Farmenvinnaren Levin Larsson i Bonde söker fru?

Mariette Rosander, 58, och Micke Klingstedt, 58, träffades i Bonde söker fru 2023 och sedan dess har deras relation gått från klarhet till klarhet. Det började med att Mariette tog sitt pick och pack och flyttade in på gården.

Och i förra veckan gick Micke ner på knä och friade. Självklart sa Mariette ja och glädjen är total.

– Ja, allt är bra med oss, allt blir bara bättre och bättre. Så det är helt perfekt, säger Mariette till Hänt när vi når henne.

Annons

Något annat som hänt nu efter förlovningen är att Mariette lagt ut sin gård till försäljning. Den ligger som kommande och utropspriset är 1 495 000 kronor.

MARIETTES HUS
Mariettes husFOTO: ERIK OLSSONS FASTIGHETSFÖRMEDLING

Bonde-Mariette: ”Börjar med att lägga ut den och testa”

När Mariette skulle flytta in på Mickes gård var det några olika parametrar som gjorde att Mariette inte kände för att sälja sin gård riktigt än. Men nu har hon helt enkelt vuxit in i beslutet och nu är det dags att sälja!

– Ja, den står ju som kommande. Så jag börjar med att lägga ut den och testa hur den kommer iväg lite grann, säger Mariette till Hänt och berättar vidare:

Annons

– Jag hyr ju ut den än så länge, men han är i USA nu hela sommaren så då tänkte jag att jag passar på att ha lite visningar och se intresset nu då. Meningen är ju att kunna sälja till våren då. Så ja, tanken är så eftersom att ju längre tiden går, desto mer är det att ta hand om. Det är ju en väldigt gammal gård så man får ju renovera väldigt finsäkert och ja, vara försiktig. Så det tar ju sin tid.

Så du hade tänkt lägga ut den nu även om Micke inte hade friat?

– Ja ja, absolut. Det bestämmer jag ju över själv. Men då har man det bort från axlarna och kunna satsa eventuellt på något annat kanske.

Bonde-Mariette om försäljningen – det vill hon göra för pengarna

Att Mariette verkligen bott in sig på gården är något som är säkert och tillsammans med Micke har hon stora drömmar för framtiden. Paret vill starta gårdsbutik och ett litet hotell.

Vad vill du göra för pengarna?

– Nej men jag skulle ju vilja investera och starta upp en bed & breakfast som vi har pratat om. Så, det är tanken där liksom och så får man se, säger Mariette till Hänt.

Annons

Nu ligger alltså den vackra gården ute på Hemnet och Mariette planerar att hålla i lite visningar. Detta är perfekt tajming eftersom hennes hyresgäst är i USA och spelar hela sommaren. Hyresgästen är musiker.

Är hyresgästen informerad om att du kanske säljer snart?

– Ja, han hade första tjing. Han fick ju frågan om att köpa den men han är ju musiker så han snickrar ju inte och sådär. Han har inte intresset av alla hus på gården, det hade räckt med bostadshuset liksom. Han sa det att "jag har ingen användning av ladugården och verkstaden, hur gör vi då?", säger Mariette och skrattar.

MARIETTES HUS
FOTO: ERIK OLSSON FASTIGHETSFÖRMEDLING
MARIETTES HUS
FOTO: ERIK OLSSONS FASTIGHETSFÖRMEDLING
Annons
MARIETTES HUS
FOTO: ERIK OLSSONS FASTIGHETSFÖRMEDLING
MARIETTES HUS
FOTO: ERIK OLSSONS FASTIGHETSFÖRMEDLING
Annons
MARIETTES HUS
FOTO: ERIK OLSSONS FASTIGHETSFÖRMEDLING
Annons

FOTO: TV4, ERIK OLSSONS FASTIGHETSFÖRMEDLING

Annons