Bonde-Fredrik stora önskan för sina döttrar: "Det är svårt"

När Hänt's reportrar Jonna och Johanna stannar hos Bonde-Fredrik på sin sommarturné berättar han för dem om hur han tacklar papparollen. Om att det är kul men att det också är svårt.

Under sin sommarturné stannade Hänt’s reportrar Jonna och Johanna till hemma hos Fredrik Karlsson Wirén, 34, i Ränneslöv. Där bor grisbonden tillsammans med sin fru och sina två döttrar. Det var så sent som i februari som han blev tvåbarnspappa.

– Det är en speciell känsla. Det är kul att ha barn, kul att komma hem och umgås med dem, säger han till Hänt-tv.

LÄS OCKSÅ: Här visar Linda Lindorff upp en nyfödd Bonde-bebis

Han berättar om hur det var när hans döttrar kom till världen, när Olivia som fyller 2 år i augusti skulle födas tog förlossningen väldigt lång tid. Men när det var dags för lillasyster Cornelia att göra familjen sällskap gick det i en väldans fart.

– När Olivia föddes satt man bara och väntade och väntade. När jag såg att huvudet började komma ut, då var det häftigt. Med Cornelia gick det jättefort, jag hann knappt tänka, berättar han.

Men att vara pappa är inte alltid bara roligt, det kommer med en del ansvar också, någonting som Fredrik tar på stort allvar.

– Jag vill finnas där för dem, även när det är mindre roligt. Stötta dem i det de håller på med och håller de på med allt för fel saker får man väl gå in och säga att det där ska du nog inte hålla på med, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas ju inte det, men man vet aldrig. Allt kan hända på vägen.

Det jobbigaste med att vara pappa är att inte alltid kunna vara sina barn till lags tycker Fredrik.

– Det värsta är när de är på mindre roligt humör, man försöker med allt för att de ska må bättre men inget funkar. Det är svårt.

Trots att de jobbiga stunderna kommer så finns ju även de fina som väger allra tyngst.

– Men vi har många fina stunder också där vi leker och har kul, avslutar han.

Foto: IBL

LÄS OCKSÅ: Här kan du träffa Hänt’s reportrar Jonna och Johanna i sommar

Senaste nytt