Erik och Linneas magiska bilder – av gravidfotograf

Oroskorparna som så länge dömt ut kärleken mellan grisbonden Erik Bäckman, 22, och kassabiträdet Linnea Åberg, 21, har tystnat. Nu råder det inte längre några tvivel om att det unga ”Bonde söker fru”-paret menar allvar med sin kärlek.

Härom veckan gjorde de en avstickare från gården i Hälsingland och lät sig fotograferas i Östergötland av den kända gravidfotografen Emelie Ohlsson.

– I tisdags var vi i Linköping och träffade Emelie som fotograferade oss, så sjukt duktig! Bilderna blev helt fantastiska och delar med mig av några, skrev Linnea i ett blogginlägg.

Reaktionerna blev omedelbara. Många tog för givet att Linnea och Erik visade upp sin graviditet och uttryckte sin glädje över detta.

– En bild säger mer än tusen ord, skriver en följare.

– Finisar! Är du gravid? frågar sig en annan.

– Ah! Du är gravid också, jublar en tredje.

Hänt Extra ringer upp det förälskade bondeparet i Bollnäs. Linnea berättar hur enormt lyckliga de är. Även om deras kärlek ännu inte resulterat i något välsignat tillstånd – lär det inte dröja länge förrän storken kommer flygande över ängarna…

– Erik är jättesugen på att skaffa barn! Han är jättepå och väntar på att jag ska säga ja, säger Linnea hemlighetsfullt till Hänt Extra och tillägger:

– Jag längtar också! Hellre barn än giftermål just nu – och helst en sommarbebis. Bröllop har vi inte råd med, vi kommer att lägga alla pengar på nya gården.

Det strålar om Linnea och Erik.

Linnea och Erik har redan vilda namndiskussioner om vad deras kärleksbarn ska heta. Erik har lagt fram en rad klassiska dubbelnamn: Bert-Erik, Karl-Johan och Britt-Marie. Men Linnea protesterar.

– Jag tycker att Livia är fint. Till slut ska vi nog bli eniga i namnfrågan. I värsta fall får vi dra lott, fortsätter Linnea som inte bara vill ha ett barn – utan flera:

– Jag hoppas att det blir en pojke först. Sedan får det gärna komma en flicka! Då kan storebror skydda lillasyster, resonerar hon.

Redan innan ”Bonde söker fru”-inspelningen drog igång var Erik tydlig med att han inte var ute efter någon kortvarig romans utan en livslång kärlek.

– Jag vet att jag är ung, men jag är säker. Jag är lillgammal av mig och jag vill gärna träffa kvinnan i mitt liv och starta min egen familj, sa Erik då.

Nu är den drömmen på god väg att bli sann.

TEXT: Ola Lagerström, Emelie Arvidsson

FOTO: Lovebyemelie/Emelie Ohlsson, TV 4

FRÅN FÖRSTASIDAN