LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Succéklassikern Bodyguard blir musikal – Anastasios Soulis berättar

05 apr, 2022 
Filmsuccén Bodyguard från 1992 får nytt liv i form av en musikal.
Det är en hyllning till giganten Whitney Houston och soundtracket i filmen som är det mest sålda genom tiderna.
Anastosios Soulis, som spelar en av huvudrollerna, berättar för Hänt om sin roll som livvakten Frank Farmer.
Annons
Anastasios stora utmaning inför rollen som Frank i ”The Bodyguard”Brand logo
Anastasios stora utmaning inför rollen som Frank i ”The Bodyguard”

En ny musikal, baserad på den klassiska filmen Bodyguard från 1992, kommer att spelas på China teatern i Stockholm från september 2022. Huvudrollerna i originalfilmen spelades av den sexfaldige Grammy-vinnaren Whitney Houston, och den amerikanska skådespelaren och regissören Kevin Costner, 67.

Filmen blev en stor succé världen över med en omsättning på över 400 miljoner dollar, och soundtracket genom Whitneys musik såldes i 45 miljoner exemplar och blev därmed det mest sålda soudtracket genom tiderna. Den innehåller bland annat megahits som I Will Always Love You, Run to You och I have nothing.

Filmsuccén blir svensk musikal

Som en hyllning till den amerikanska sångerskan, skådespelaren och producenten Whitney Houston görs nu filmen i nytt format – the bodyguard the musical. Musikalen återberättar den förbjudna kärlekshistorian mellan den världsberömda stjärnan Rachel Marron och hennes livvakt Frank Farmer.

Annons

Whitneys roll som Rachel Marron i filmen spelas av Idol-vinnaren Nadja Kasanesh Holm, 24, känd för sin otroligt stora röst. Livvakten Frank Farmer spelas av Anastasios Soulis, 35, bland annat känd för sin roll i Johan Falk.

– En lekfull och spännande tolkning av en klassisk film. Det ska bli kul att göra musikal av det, säger Anastasios till Hänt om vad tittarna kan förvänta sig av musikalen.

Anastasios Soulis ord om utmaningarna i rollen som Frank

I övriga roller i musikalen spelar Marsha Songcome, Karl Dyall, Rikard Ulvshammar och Anton Lundqvist tillsammans med en stor ensemble och orkester.

Anastasios berättar för Hänt att den största utmaningen är att ta sig an den klassiska rollen som livvakten, som Kevin Costner spelar. Han vill att folk ska känna igen sig i Kevins roll men ändå hitta en egen tolkning.

– Om jag kan lyckas hitta nån version av min tolkning som gör att man håller kvar lite vid Kevin men också gör det tydligt att jag inte imiterar honom på något vis.

De två huvudrollsinnehavarna hade aldrig träffat varandra innan, och nu ska de ta sin ann rollerna i musikalen som har premiär den 8 september 2022 på China teatern i Stockholm.

– Jag visste att hon hade vunnit idol och hade en otrolig pipa, men vi hade aldrig träffats innan, säger Anastosios.

FOTO: WALLSKOG EMMA/Aftonbladet/Karin Törnblom/TT

Annons