robinson 2022

Nu avslöjas deltagarnas okända möte – innan inspelningen av Robinson

Robinson 2022

Trodde du att deltagarna i Robinson hade stenkoll på vildmarkslivet?
Nu kan Hänt avslöja momentet som tittarna inte får se – där deltagarna får all kunskap de behöver inför medverkan.
– De gick igenom under lugn och ro, säger Andreas till Hänt.
Robinson-Britten om ön: ”Kommer inte därifrån”
0:32

Efter reklamen: Robinson-Britten om ön: ”Kommer inte därifrån”

(0:32)

Slå på ljud

Robinson är ett äventyr som många bara får drömma om. Men för vissa blir det verklighet att bege sig till en öde ö och utmana sig själv till max. En av deltagarna som i år har tagit sig an äventyret är Andreas Haraldsson, 29. I en intervju med Hänt berättar han nu om förberedelserna som deltagarna genomgår innan de kastas ut i vildmarken. Det visar sig nämligen att deltagarna får en snabbkurs i vildmarkslivet som tittarna inte får se.

– Vi får en säkerhetsgenomgång innan med en jävligt snygg hunk, säger Andreas och fortsätter:

– Han var med på många tävlingar och så också som säkerhetsvakt typ.

Då bröt produktionen in – okända samtalen bakom kameran

I programmet syns deltagarna äta allt möjligt som de hittar i naturen, det är allt från havsdjur till rötter till illaluktande frukter. Men har de egentligen någon koll på vad som går att äta och inte?

– Innan vi åkte, dagen innan så gick vi igenom ”det här är farligt”, ”så här är det”, ”ormar hit och dit”. Också ”ät helst inte det här” och så sa han att ”om det skulle vara ett frågetecken så fråga någon i produktionen så frågar de mig”.

Så ni hade den möjligheten?

– Ja, de är väldigt noga med säkerheten. Jag fattar det, för jag är en sån som lätt hade kunnat hoppa ut i skogen och ätit vad som helst. Men det fick jag inte på grund av säkerhetsrisken.

Kunde ni bli stoppade om ni ville äta något som de inte tyckte?

– Ja de sa ofta till, men sen låg mycket ansvar på oss. Många chansade inte heller för om produktionen är osäker och så äter man något, blir sjuk och så kanske man då måste lämna Robinson.

Okända momentet avslöjat

Andreas känner sig nöjd över att möjligheten till att fråga fanns, då detta gjorde att Robinson-upplevelsen kändes mer trygg. Däremot är detta moment inte något som tidigare varit känt för tittarna, då det sker på hotellet deltagarna bor på innan de beger sig till inspelnings-ön.

– De gick igenom under lugn och ro. Om någon blir stungen av en orm eller spindel, vad gör man då. Typ vad vi ska göra då.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN