Här ligger Fort Boyard egentligen – bluffen i Fångarna på fortet

01 sep, 2023 
https://image.hant.se/Michaela-1.jpg.jpg?imageId=8698360&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Michaela Mastad
Nya säsongen av Fångarna på fortet är i full gång och deltagarna befinner sig återigen på Fort Boyard för att kämpa om vinsten.
Men det finns något i programmet som inte visas för tittarna.
Nu avslöjas bluffen!
Annons
Makalösa scenerna i Fångarna på fortet – Robin Bengtsson i knipa
Makalösa scenerna i Fångarna på fortet – Robin Bengtsson i knipa

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det är återigen dags för en ny säsong av Fångarna på fortet. I första avsnittet tävlar Joakim och Jonna Lundell med Pischa Strindstedt i lag blå mot Maria och Sara Montazami som har sällskap av Ikenna Abika i lag röd.

Historien om Fort Boyard i Fångarna på fortet

Programmet har sänts sedan år 1990 och är än idag populär familjeunderhållning där hemma i tv-sofforna. Sedan 1992, står radarparet Gunde Svan och Agneta Sjödin för programledarinsatserna.

Deltagarna får ta sig hela vägen ut till Fort Boyard för att göra upp om vinsten. Fortet är enligt TV4 en försvarsanläggning belägen utanför La Rochelle i Frankrike. Men det har dock aldrig använts för att försvara något. I programmet ser det ut som att Fort Boyard ligger mitt ute i havet och är svåråtkomligt. De tävlande får ta sig dit med båt och av programmet att döma finns det inget land i sikte.

Här ligger Fort Boyard egentligen – bluffen i Fångarna på fortet

Men i första avsnittet i nya säsongen får vi svar på hur nära land fortet egentligen ligger. Något som har varit okänt sedan tidigare om man har kikat på andra avsnitt av programmet. I ett av momenten får Maria Montazami svårt att andas när hon simmar. Då tvingas en dykare hoppa i för att hjälpa Maria.

Annons

I bakgrunden kan då den uppmärksamma tittaren se land och även en båt som ligger och guppar i bakgrunden.

Fort Boyard med land i sikte.
Fort Boyard med land i sikte.

Men hur långt bort ligger egentligen Fort Boyard? Är det nära land eller långt ut i havet som det ser ut på tv? När Hänt når Ikenna Abika berättar han hur det egentligen ligger till.

30 minuter med båten”, skriver Ike i ett meddelande.

Enligt Ike fick han höra innan att det var nära att ta sig ut till fortet.

Nedan visas en bild på vart och hur nära land Fort Boyard ligger.

Annons
Screenshot Google maps.

FOTO: TV4, Google maps

Annons