hänt exklusivt

Frida avslöjar bluffen i Bonde söker fru – produktionen väljer breven

Bonde söker fru 2022

Matthew Haggerty ringer upp sin brevskrivare Serena efter att fastnat för hennes brev redan första dagen.
Nu avslöjar en annan brevskrivare att hela momentet egentligen är en bluff då produktionen styr spelet bakom.
– Produktionen ger de tre brev och så får de välja en av de att ringa, säger Frida Hermansson till Hänt.
Bonde-Matthews starka känslor om Fridas avhopp
0:35

Efter reklamen: Bonde-Matthews starka känslor om Fridas avhopp

(0:35)

Slå på ljud

Varje år har Bonde söker fru börjat med att Linda Lindorff, 50, beger sig ut till gårdarna med högar av brev. Hon delar då ut dessa och bönderna får välja en brevskrivare att ringa upp och bjuda in till Sundbyholm slott personligen.

I år var dessvärre brevutdelnings-scenen aldrig med. Linda har tidigare berättat för Hänt om varför scenen inte är med i årets säsong.

”Våra möten är filmade och det är för att man vill kunna använda det materialet på ett annat vis med bland annat återblickar. Det finns säkert tittare som kommer att sakna delen med brevutdelning men jag tror ändå att de flesta kommer att känna att det här ännu mer spännande för man kommer snabbare in på första mötet och speeddejt”, skrev hon då i ett meddelande.

Matthew fick ringa upp Serena – scenerna som aldrig visades

I veckans avsnitt var det dags för en av dessa återblickar. Efter att alla Matthew Haggertys, 20, brevskrivare plötsligt valt att åka hem självmant dyker Linda upp på Matthews gård. Hon berättar att han fick upp emot 300 brev och att det var vissa som utmärkte sig mer än andra, sedan får tittarna se hur Matthrew fastnade för Serenas brev under brevutdelar-scenen.

– Det första brevet som jag öppnade med Linda var Serenas brev. Så fort jag läste brevet från Serena kände jag att det var något speciellt där. Jag bjöd in henne till Sundbyholm men tyvärr kunde hon inte komma av personliga skäl och jag blev ganska besviken, säger Matthew i programmet.

– Jag kan inte lämna dig här i det här stora huset utan några planer på kärlek och dejting, fortsätter Linda.

Så vem är då denna Serena och visste Matthews brevskrivare om att det fanns en annan tjej om Matthew hade fått upp ögonen för? När Hänt når brevskrivaren Frida Hermansson svarar hon så här:

– Ja det var det. Jag tror till och med vi visste att han hade ringt henne när Linda va där första gången. Jag vet inte hur vi fick reda på det.

Brevskrivaren avslöjar bluffen med brevutdelningen – produktionen styr

I samma veva avslöjar Frida en stor bluff gällande brevutdelningen. Det visar sig nämligen vara uppgjort.

– Det är ju så att de som de ringer. De (bönderna, reds. anm) får ju inte läsa alla brev utan produktionen ger de tre brev och så får de välja en av de att ringa, säger Frida.

Så de får läsa igenom de andra senare då inför att bjuda in?

– Exakt. Så det var inte så att de sa "du får välja vem du vill av alla brev" utan det var mer att "du får välja en av de här tre att ringa". Så ringer de någon av dem tre liksom.

Frida Hermansson

Frida Hermansson. Foto: TV4

Var Serena någon som Matthew pratade med er om, att han önskade att hon hade kunnat medverka?

– Ne, de kände ju inte varandra. De hade ringt ett samtal så det hade varit lite konstigt kanske.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN