Blondinbella besökte flyktingförläggning: "Det knöt sig lite i magen på mig"

Isabella "Blondinbella" Löwengrip har öppet kritiserat moderaterna efter att de röstat igenom lokalt tiggeriförbud. Nu bloggar hon om sitt besök på en flyktingförläggning.

Under måndagen skrev Isabella “Blondinbella” Löwengrip, 25, en debattartikel om att hon inte längre stöder moderaterna efter att partiet förändrat sin politik. Det som främst fått Isabella att ändra uppfattning är partiets förslag om att förbjuda tiggeri och att ge flyktingar tillfälliga uppehållstillstånd.

I ett blogginlägg berättade Isabella också om att hon själv skulle besöka en flyktingförläggning idag, för att bättre kunna förstå familjernas situation. Nu berättar hon på sin blogg om besöket. Dagen började med att bloggaren åkte till Willys för att köpa med sig förbrukningsvaror som hon fått veta i förväg behövdes, som till exempel papper, deodoranter och städtillbehör.

Blondinbella med Ida Drougge, en av initiativtagarna till Refugees Welcome Lidingö. Foto: Blondinbella

Blondinbella med Ida Drougge, en av initiativtagarna till Refugees Welcome Lidingö. Foto: Blondinbella

“Jag kände att jag ville köpa med mig något extra men det var så himla svårt. Vad köper man till människor som precis kommit hit? Vad blir man egentligen glad av? Det blev en påse fika, ingen blir ju ledsen av chokladbollar i alla fall”, skriver Blondinbella.

Hon besökte sedan flyktingförläggningen Refugees Welcome Lidingö där hon fick en rundtur i lokalerna och hälsade på volontärer och människor som bor där. Refugees Welcome Lidingö är ett tillfälligt boende där flyktingar får stanna några dagar innan de får hjälp att komma vidare.

“Man vill ju ställa tusen frågor till personerna men jag höll tillbaka. Vissa är mer pratglada än andra, men så är det ju med alla människor. Det var mycket familjer, män, kvinnor och barn. Jag fick direkt ett infall av att jag ville leka med barnen men det får helst inte volontärer. Först blev jag lite snopen men jag fick en förklaring. Det är dumt att barnen knyter an till människor som dom senare måste lämna. Där och då knöt det sig lite i magen på mig men jag fattar”, skriver Blondinbella vidare på bloggen.

Andra läser också:

Nu säljer Blondinbella sin lägenhet – se bilderna från den lyxiga etagevåningen

Blondinbella hyllas efter bikinibilderna: ”Jag är vacker med mjuk mage”

12 citat av Blondinbella vi bara vill glömma

Senaste nytt