LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Björnes Magasin-Jörgen Lantz stillsamma pensionärsliv med hustrun

25 dec, 2023 
Linn Seipel
jörgen lantz som björne i björnes magasin
Jörgen Lantz blev känd för svenska folket som Björne i barnprogrammet Björnes magasin.
Nu har han fyllt 80 och i en ny intervju med Aftonbladet berättar han om det stillsamma pensionärslivet tillsammans med hustrun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmetBrand logo
Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmet

Skådespelaren Jörgen Lantz, har nyligen fyllt 80 år, och lever idag ett stillsamt liv. Många kommer ihåg honom som Björne i det klassiska barnprogrammet Björnes magasin, som han gjorde tillsammans med bland andra barnprogramsdrottningen Eva Funck.

Hänt har i en tidigare intervju med Jörgen pratat om sorgen i samband med hans ex-frun bortgång – och lyckan då han drygt tre år efter fann kärleken på nytt.

– Jag vet inte ens om jag tänkte så långt så att jag kunde sätta ord på det. Jag tror inte det. Jag levde inte, första året var jag bara hemma. Mina minnen från den tiden är ganska diffusa. Allting var bara dåligt. Allt, berättade han då om tiden efter det att frun dött.

Men vändningen kom sedan när han träffade den nuvarande frun Anne-Christine, som han håller ihop med än idag.

Annons

– Ja, det stämmer. Alla mörka moln lyftes bort. Det var som en pånyttfödelse, det var så härligt. Jag kände ingen skam över att jag hade gått vidare, det var enbart positivt!

Jörgen Lantz stillsamma pensionärsliv med hustrun – bor i Spanien: ”Bara att invänta döden”

Tillsammans lever de ett lugnt pensionärsliv i Marbella, Spanien, och födelsedagen firades i det tysta, berättar Jörgen i en ny intervju med Aftonbladet.

– Nu är det väl bara att invänta döden, höll jag på att säga. Men jag mår jättebra och har inga sjukdomar. Däremot får man inte ramla och bryta några ben, då kan det gå fort utför, säger Jörgen Lantz och berättar att han numera lever ett stillsamt liv med hustrun Ann-Christine och unnar sig såväl härliga sovmorgnar som ett och annat middagsbesök på krogen, säger han till tidningen.

I samma intervju ser han tillbaka på tiden som Björne.

Tiden i Björnes magasin: ”Gick ner ett och ett halv kilo varje inspelningsdag”

– Det var jättehäftigt att det slog igenom så stort. Men det var väldigt slitigt att spela in programmen och jag var ganska trött i hjärnan efter en inspelningsperiod. Första året spelade vi in tre program om dagen, berättar han och fortsätter:

– Det var säkert 60 grader i kostymen och jag gick ner ungefär ett och ett halvt kilo varje inspelningsdag. Jag svettades så mycket.

Värmen till trots, så var den inte det värsta med inspelningen, berättar han vidare.

– Det var ju syrebristen, det fanns ingen luft i det där huvudet. Jag fick i princip hålla andan i tre minuter medan jag pratade på.

FOTO: TT

Annons