LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Var är Björn Ulvaeus dotter? Sista bilden innan försvinnandet

28 apr, 2024 
Linn Seipel
ulvaues med dotter
Björn Ulvaeus och exfrun Lena Ulvaeus fick de två döttrarna Emma och Anna tillsammans.
Emma har vi inte sett i offentligheten på över fem år – här är anledningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kiana om när hon jobbade ihop med Björn Ulvaeus: "Han är fantastisk"Brand logo
Kiana om när hon jobbade ihop med Björn Ulvaeus: "Han är fantastisk"

Abba-stjärnan Björn Ulvaeus, 79, har inte bara haft en framgångsrik karriär. Han har också en stor familj och ett rikt privatliv att glädjas över.

Genom åren har Björn fått fyra barn. Det är är Linda Ulvaeus och Peter Christian Ulvaeus, som han fick med Abba-kollegan Agnetha Fältskog, 74. De var gifta i åtta år innan de gick isär, två år efter att Peter hade kommit till världen. Skilsmässan tog hårt på Björn, har han tidigare varit öppen med, bland annat i en intervju med Allas.

Annons

– Då såg jag det absolut som ett misslyckande. Vi var gifta i ungefär 8 år, men vi var så unga. Jag brukar säga att första äktenskapet är ingen idé att man ger sig in i så länge man är ung. Man vet inte i den där åldern vem man kommer bli och hur man kommer förändras, sade Björn då till tidningen.

Björn hann inte vara singel speciellt länge innan han hittade kärleken på nytt. Denna gång i Lena Ulvaeus (fd Källersjö), 75, som han kom att vara gift med i 41 år innan de tog slut 2022.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt, har Björn tidigare sagt till Dagens Nyheter.

Björn Ulvaeus okända dotter Emma – därför syns hon aldrig till

Även de fick två barn tillsammans: Döttrarna Emma Ulvaeus (född 1982) och Anna Ulvaeus (född 1986). Ingen av Björns fyra barn har valt ett liv i rampljuset, däremot är Emma likt sin far verksam inom kultursektorn. Men till skillnad från sin pappa har hon valt att arbeta i det dolda.

Annons
Björn Ulvaeus tillsammans med barnbarnet Hedvig och dottern Anna och hustru Lena i samband med pressträff på Slottsholmen.
Björn Ulvaeus arbetar nära sin yngsta dotter, Anna Ulvaeus, då hon är VD för anläggningen Slottsholmen som Björn äger. Hon syns därför i offentligheten oftare. Här tillsammans med dottern Hedvig och mamma Lena. 2021.Adam Ihse/TT

Enligt arbetsplats-nätverket LinkedIn arbetar hon som förläggare på bokförlaget Mondial sedan 2018. Vilket snarare innebär att hon hjälper till att förädla och förverkliga andras författardrömmar.

EMMA OCH LENA ULVAEUS
Emma Ulvaeus och Lena Ulvaeus på premiären av Mamma Mia, 2018.Karin Törnblom/TT

– Det blir en ganska fri tjänst. På ett mindre förlag får man rycka in där det behövs, vilket ofta är lite överallt, har Emma tidigare sagt i en intervju med sajten Boktugg.

EMMA ULVAEUS
Johanna Bäckström Lerneby, Simon Brouwers och Emma Ulvaeus. Vimmel på boksläppet av Joachim Berners bok "Den förlorade sonen" på Konstakademien i Stockholm 2019-05-07. Den sista offentliga bilden som finns tagen på Emma, som gärna verkar hålla sig i det fördolda.Ola Axman/TT

FOTO: TT/Instagram

Annons