LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Björn Skifs talar ut om kampen – ärliga orden om åldrandet

27 jan, 2023 
Jonna Lawaetz
Den legendariska artisten Björn Skifs har stått på scenen i över 60 år.
Nu är han aktuell med sin show En värld av Skifs på Hamburger Börs.
När Björn gästar Efter fem berättar han om hur det är att åldras.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Realityprofilen om relationen till Magdalena Graaf: ”Kärlek”Brand logo
Realityprofilen om relationen till Magdalena Graaf: ”Kärlek”

Den folkkära artisten Björn Skifs, 75, har varit aktiv sedan 1960-talet och har flera stora hits på sin meritlista, bland andra Michelangelo och Härligt, härligt men farligt, farligt. 1974 fick han internationellt genomslag med låten Hooked on a Feeling. Björn firade nyligen 60 år på scenen.

Björn är aktuell med sin andra säsong av krogshowen En värld av Skifs på Hamburger Börs.

”Det känns fantastiskt kul att intresset är så stort så att vi nu kan fortsätta med nya spelningar under våren. Att gensvaret skulle ligga på denna nivå är faktiskt svårt för mig att förstå men naturligtvis enormt roligt och tacksamt”, har Björn tidigare sagt till Hamburger Börs.

Björn Skifs show lockar förväntansfulla kändisar

Inför premiären av den första säsongen av En värld av Skifs, som gick av stapeln i höstas, var Hänt på plats på röda mattan för att ta tempen på kändisarna.

Annons

– Jag tycker det ska bli jätteroligt att se Björn Skifs. Det var länge sedan man såg något live och han tillhör en av de få legender som vi faktiskt har just nu tycker jag, så jag tycker det är stort att få vara här ikväll, sa Mark Levengood till Hänt då.

Även artistkollegan Uno Svenningsson var på plats på Hamburger Börs, tillsammans med hustrun Carina Bihli Svenningsson, som båda var förväntansfulla på vad Björn skulle bjuda på för show.

– Att få se Björn live och få se han har gjort genom åren, säkerligen, det är väl någon slags kavalkad kan jag tänka mig, säger Carina och Uno nickar.

Björn Skifs om relationen till publiken

När Björn nyligen gästade TV4:s Efter fem för att prata om showen berättar han om den starka relationen till publiken. Efter att ha stått på scenen i över 60 år har Björn minst sagt hunnit bygga upp en fan-base av rang.

Annons

Trots att han stått på scen så länge känner han fortfarande samma sensation till att möta publiken.

– Att möta publiken, det är samma. Det beror naturligtvis på vilket humör jag är på och dem är på, men annars den här enorma känslan av att möta dem över rampen. Den är häftig, säger Björn i Efter fem och fortsätter:

– Det är samma sensation för mig att få stå där, för det första. Och förhoppningsvis också märka att det fortfarande fungerar.

Björn Skifs om kampen mot åldrandet

När Efter fem:s programledare Axel Pileby frågar Björn vad som driver honom att fortsätta, efter så många år på scenen svarar Björn:

– Det är lusten. Det har jag sagt till mig själv, att den dagen när lusten falnar eller så, då är det nog dags att tänka sig någonting annat. Vad det nu skulle vara.

Vidare fortsätter Björn berätta om känslorna kring att åldras – och vilka hinder han stött på, i och med åldrandet.

– Jag kan inte säga att jag njuter mer nu. Jag tycker nog att det kanske kan, till och med vara mycket jobbigare. Det är jobbigt att göra jobbet. Jag har svårare att lära mig texter, och jag tycker jag är ganska trä-aktig ibland, säger Björn och fortsätter:

– Det är inte samma sprudlande entusiasm, men kul är det fortfarande! Lusten finns kvar.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Annons