Björn Skifs okända ingrepp – opererade bort familjedraget

15 dec, 2020 
Björn Skifs.
Flera svenska kändisar har någon gång lagt sig under kniven för att ändra något i sitt utseende.
En av dem som genomgått någon form av ingrepp är artisten Björn Skifs.
– Det är ett familjedrag med rullgardiner framför ögonen, säger han.
Annons
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barn
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barn

Artisten Björn Skifs, 73, är en av Sveriges älskade kända artister. Med dunderhiten Hooked on a feeling, Melodifestivalen-segern 1974 med Det blir alltid värre framåt natten, rollen i kultfilmen Drömkåken och framträdandet på kronprinsessparets bröllop har han blivit ett känd namn under de omkring 50 åren han har varit verksam.

Idag lever Björn Skifs tillsammans med sin hustru Pernilla Skifs, 55. Paret gifte sig 1988 och bara några år senare kom sönerna Oliver Skifs, idag 32 år, och Jonathan Skifs, 29. Sönerna har till skillnad från pappa som satsat på musiken, valt att gå sin egen väg i livet. Den äldsta sonen Oliver Skifs har satsat på en konstnärskarriär medan Jonathan Skifs jobbar med animering.

Fansens oro för Björn Skifs

Trots att Björn Skifs är 73 år har han inte slutat jobba och han trivs med att arbeta. Men trots att artisten är pigg för sin ålder tar han inte hälsan för given.

Annons

– Jag får inte heller tappa så mycket i vikt, för då har jag inte så mycket vikt kvar. Jag har ju samma matchvikt som när jag var 17. Har ju alltid varit som ett kvastskaft, har han tidigare berättat i en intervju med Expressen.

Artisten har också tidigare berättat att andra personer har börjat oroa sig för hans hälsa åt honom – som när de ser honom på scen.

– Jag tror att de äldre kvinnorna i publiken har varit lite bekymrade för att jag har varit så tanig. Det har kommit sådana kommentarer från publiken: ”Du måste ta hand om dig, du försvinner ju snart”, berättade han då för tidningen.

Artistens okända ingrepp

Men förutom synliga förändringarna har faktisk Björn Skifs genomgått andra förändringar i sitt utseende som man kanske inte tänker lika mycket på.

Den folkkäre artisten är kanske inte det första namnet man kommer att tänka på när det gäller skönhetsoperationer och han själv säger också att själva ingreppet inte var i skönhetssyfte. Men Björn Skifs hade nämligen hängande ögonlock – något han bestämde sig för att göra något åt.

Annons

– Det var så jobbigt när man blev svettig under ögonlocken och fick gå och lyfta på de där rullgardinerna, har han berättar för Aftonbladet enligt Expressen och fortsätter:

– Det är ett familjedrag med rullgardiner framför ögonen och min pappa tog också bort dem.

FOTO: Elvira Pihl/Aftonbladet/Lasse Allard/Aftonbladet/TT

Annons