LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Björn Skifs i storbråk med hustrun Pernilla – oron efter händelsen

25 jun, 2024 
Linnea Söderberg
Till vänster: Björn Skifs tittar snett åt höger och ser fundersam ut, med handen på hakan. Till höger: Pernilla Skifs och Björn Skifs står uppställda framför kameran, båda med svarta rockar.
Björn Skifs och hans fru Pernilla hamnade i storbråk i samband med musikalen Spök!
I en ny P4 Dokumentär special berättar Björn om den svåra tiden. ”Jag var riktigt orolig för henne”, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Björn Skifs ord om åldersskillnaden till hustrun Christina SkifsBrand logo
Björn Skifs ord om åldersskillnaden till hustrun Christina Skifs

Björn Skifs, 77, har haft en lång och framgångsrik karriär och än är den inte över. Han har nyligen avslutat sin show En värld av Skifs som i tre års tid har spelats i Malmö och Stockholm, och nu senast i Göteborg.

– Detta blir det sista vi gör efter tre år av dessa shower, så vad som händer efter detta vet jag inte än, berättade Björn för Hänt i våras.

Björn Skifs har inte bara stått på scen som artist, utan även som skådespelare. På 80-talet spelade han huvudrollen i skräckmusikalen Spök!.

Björn Skifs oro för frun Pernilla

Det var när musikalen skulle sättas upp igen år 2013 som ett storbråk uppstod. Björns fru Pernilla Skifs, 59, regisserade den nya uppsättningen men redan under repetitionerna började det gnissla mellan henne och delar av ensemblen.

Efter premiären sa två av skådespelarna, Loa Falkman och Måns Zelmerlöw, att de inte tänker fortsätta om Pernilla är kvar. Något som tog hårt på paret Skifs, berättar Björn i P4 Dokumentär special: Sista giget med Björn Skifs.

Annons

– Jag försökte nog hålla mig utanför så gott det gick men det var ju jättesvårt eftersom jag såg hur Pernilla mådde. Hon mådde verkligen… jag var orolig. Riktigt orolig för henne.

Det hela slutade med att Björn och Pernilla höll sig borta från teatern under resten av föreställningarna. Björn berättar i dokumentären att det än idag blir grått när han tänker på det.

– Det sägs att tiden läker alla sår men det här såret är svårläkt, eller det är i alla fall väldigt, väldigt ömt på blåmärkena. Det var nära att man helt enkelt tänkte på att lägga ner den här verksamheten. För det fanns ingen lust i det. Det kändes så orättvist på något vis och oerhört ledsamt. Fortfarande vidrigt helt enkelt.

Då lägger Björn Skifs av

Tack vare en god vän till Björn tog han sig ur den eländiga gropen, som han beskriver det, och fortsatte turnera. Och än har han inga planer på att sluta med det.

I dokumentären får han frågan om hur långt bort hans sista gig är, och han svarar att han inte har tänkt på det i form av tid.

– Jag vet inte hur känslorna svalnar för den här sysselsättningen, för det hänger så väldigt mycket på lust och inte bara ork. Så jag får känna efter när det svalnar, och det kan vara om 3,4, eller 5 år, det kan kanske ta 10 år eller i bästa fall 15.

FOTO: TT

Annons