LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Björn Skifs tackar för sig – nu har han bestämt sig: ”Det sista vi gör”

10 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Efter tre succéartade år på scenen avslöjar Björn Skifs att den fantastiska resan med 'En värld av Skifs' närmar sig sitt slut.
Artisten berättar för Hänt: ”Detta blir det sista vi gör”.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”Brand logo
Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”

Björn Skifs är aktuell med sin show En värld av Skifs som spelas i Göteborg fram till slutet på april. Showen har spelats i Stockholm och Malmö under tre års tid, och nu är det dags för fansen i Göteborg att få ta del av den fantastiska showen under våren. Men om man gärna vill se En värld av Skifs får man passa på nu, för snart försvinner den, detta berättar Björn Skifs i en ny intervju med Hänt.

– Detta blir det sista vi gör efter tre år av dessa shower, så vad som händer efter detta vet jag inte än, berättar Björn för Hänt.

Därför är Björn Skifs premiär försenad

Showen har haft premiär en vecka sent då föreställningen fick skjutas upp på grund av sjukdom. Björn berättar att det var en i ensemblen som blev sjuk.

– Premiären och allt gick fint, vi fick ihop det, publiken var hygglig och allt gick bra, man kan säga att någon i ensemblen var sjuk förra veckan och alla är ju viktiga så vi fick skjuta upp föreställningen, men jag vet att man kikar på att kunna kompensera detta via fler föreställningar längre fram i vår, säger Björn till Hänt.

Annons

Showerna spelas torsdag till söndag fram till 27 april och det blir en hektisk vår för den folkkära artisten som pendlar mellan Stockholm och Göteborg.

Vad är ditt knep för att orka en så intensiv period?

– Nej men det är ju bara på helgerna, hade det varit fler dagar hade man ju inte orkat, men nu hinner man ju vila lite emellan så då funkar det ju, säger Björn till Hänt.

Björn Skifs om förändringarna i Melodifestivalen

Björn är ju väldigt rutinerad när det kommer till att stå på scen och hålla låda. Men trots det kan det ändå vara svårt att hålla nerverna i styr.

– Jag blir nervös fortfarande, det hör till, skulle vara konstigt annars, man måste vara lite taggad, berättar Björn för Hänt.

Det är mycket som händer i Göteborg i helgen, förutom Björn Skifs premiär så har vi ju också Melodifestivalen som går av stapeln. Den folkkära artisten har själv ställt upp i tävlingen fyra gånger och två av dessa kammade han hem vinsten.

Men det var då och nu är nu. Sedan dess att Björn medverkade i "Mello" har mycket hänt. Framför allt så har ju nya genres dykt upp. Nu berättar Björn hur han ser på det:

– Det har ju varit speciellt från början, men det har blivit sånt jävla sjås i media, det var lugnare på min tid, säger han.

Tycker du att schlager har förändrats?

– Ja, det har ju blivit lite annat men det är ju samma typ av folkfest, och det är kul att det händer lite jippon, menar Björn.

FOTO: TT

Annons