Björn Kjellman om Stjärnorna på slottet 2020: "Tackat nej"

18 jan, 2020 
Skådespelaren Björn Kjellmans deltagande i Stjärnorna på slottet 2020 blev mycket roligare än vad han från början trott.
Han har tidigare fått förfrågan om att vara med, men då tackat nej.
Anledningen till det har varit en lätt obehaglig känsla hos Björn.
Annons

Pernilla Wahlgrens beslut: Därför väljer jag bort kärlekslivet
Pernilla Wahlgrens beslut: Därför väljer jag bort kärlekslivet

14:e säsongen av Stjärnorna på slottet har kickat igång. Under en hel vecka ska stjärnorna Björn Kjellman, 55, Dragomir Mrsic, 49, Julia Dufvenius Wollter, 44, Måns Möller, 44, och Pernilla Wahlgren, 51, bo på ett slott.

Inspelningarna för programmet ägde rum i juli och deltagarna är som vanligt värdar för en varsin dag med aktiviteter och samtal runt middagsbordet. Stjärnkocken Tareq Taylor gör sin andra sommar i programmet och tillsammans med stjärnorna satte han ihop olika menyer för dagarna.

På en pressträff inför Stjärnorna på slottet avslöjar skådespelaren Björn Kjellman att inspelningen av programmet varit mycket roligare än han trott, och att han fått förfrågan om att vara med tidigare – men då tackat nej.

Har tackat nej tidigare

Björn Kjellman hade inte direkt skyhöga förväntningar på inspelningen.

– Jag har sagt nej till det här tidigare och jag tycker väldigt illa om den där sortens tv. Det där fokuset på en själv och att dela med sig, jag tycker det är väldigt besvärligt, erkänner Björn Kjellman för Hänt i en intervju.

Annons

Skådespelaren tycker att det är besvärligt att det finns tillräckligt med intresse hos privatpersoner så att sådana program kan göras.

– Det tycker jag är så obehagligt. Jag klarar inte riktigt av det. Så därför var det här ett stort steg för mig att vara med i det här, säger Björn Kjellman till Hänt.

Men detta är inga nya känslor hos skådespelaren, utan så här har han alltid känt. Därför var det heller inte självklart för honom att tacka ja. Vad som gjorde att Björn Kjellman tackade ja denna gång var att han har lättare att prata om sig själv när han blivit äldre.

Så det var inte självklart för dig att tacka ja?

– Nej inte alls. Tvärtom, avslöjar Björn för Hänt.

Hur många gånger som han fått förfrågan vet han inte, men en del i alla fall.

”Intressant på riktigt”

På frågan om det finns något som Björn Kjellman är orolig för att tittarna ska få se, så verkar han inte ha skyhöga förväntningar om sig själv.

Annons

– Men det tycker man ju när man ser sig själv, att ”jävlar vad tråkig gubbe, kan han sluta snacka?”. Det gör jag. Om det sen står i tidningen att ”fy fan vad han är tråkig”. Då känns det ju som att jag har rätt, menar Björn Kjellman.

I det stora hela var Pelle Svanslös-skådespelaren väldigt nöjd.

– Alltså jag tycker ju att det är väldigt kul med människor. Det är kul att träffa folk. När människor berättar om sina liv så är det ju oerhört stort att få lov att ta del av människors berättelser. Det är ju intressant på riktigt, avslutar han till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons