LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Björn Kjellman drabbades av corona

24 jul, 2020 
Björn Kjellman kan se tillbaka på ett tufft halvår.
I Nyhetsmorgon avslöjar skådespelaren att han själv är en av alla som drabbats av corona.
Annons
Allt om Björn KjellmanBrand logo
Allt om Björn Kjellman

Björn Kjellman, 57, är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Adam och Eva, Livet är en schlager, 30 grader i solen och Pelle Svanslös är bara några av alla populära filmer och tv-serier han synts i genom åren.

I början av året fick tv-tittarna en större insyn i Kjellmans karriär och privatliv, när han medverkade i SVT:s Stjärnorna på slottet. Men det var långt från en självklarhet att tacka ja när han fick frågan om att vara med.

– Jag har sagt nej till det här tidigare och jag tycker väldigt illa om den där sortens tv. Det där fokuset på en själv och att dela med sig, jag tycker det är väldigt besvärligt, sa Björn Kjellman till Hänt i samband med pressträffen.

Björn Kjellmans ord om sjukdomstiden

Men Björn tackade alltså ja, och i fredagens Nyhetsmorgon fick tittarna återigen se honom i tv-rutan. Han var nämligen inbjuden som sommargäst. För honom, liksom övriga befolkningen, har det senaste halvåret varit turbulent med anledning av den rådande coronapandemin. Film- och teaterbranschen har varit en av de mest utsatta eftersom inspelningar och föreställningar ställts in, vilket även påverkat Björn. I sändning avslöjar han nu att han själv drabbats av corona.

Annons

– Våren har varit skön faktiskt, om man får lov att säga så. Förutom att jag var sjuk. Jag har haft det och har antikroppar, säger Björn Kjellman i programmet.

Han poängterar att han inte är en av de som drabbats värst av sjukdomen.

– Det var inte kul att ha, det kan man verkligen inte säga. Men eftersom jag inte var en av de mer drabbade och.. Det var segt. Det höll på och vandrade runt och var på många olika sätt. Man var sjuk på lite olika ställen, olika dagar kändes det som.

Trots sjukdom och inställda jobb beskriver han ändå våren som ”skön”.

– Det har varit rätt skönt. Man får tid till annat. Tid till att tänka och planera framåt. Dessutom hade jag några inspelningar som blev av, vilket gjorde att jag hade inkomst.

Hur framtiden ser ut för Björn och hans kollegor är oklar. Han inser att han till skillnad från många andra av sina kollegor varit lyckligt lottad då han ändå haft jobb. Ett som är säkert är i alla fall vad han kommer göra i höst. Björn Kjellman berättar att repetionerna till musikalen Forever Piaf, där han spelar mot bland andra Malena Ernman och Beata Ernman, kommer igång i augusti. Föreställningen skulle egentligen haft premiär i september, men på grund av corona togs beslutet att skjuta upp föreställningen till januari nästa år.

FOTO: TT

Annons