LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Det hände egentligen mellan Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg

23 jul, 2023 
Johanna Talamo
Björn Hellberg om bråket med Oldsberg
Björn Hellberg och Ingvar Oldsberg hade en lång vänskap och i över 50 år samarbetade dem med olika tv-produktioner.
Men efter en händelse 2019 pratade den forna tv-duon inte med varandra igen. Nu uttalar sig Björn Hellberg om det hela.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kärt återseende mellan Tommy Körberg och sonen AntonBrand logo
Kärt återseende mellan Tommy Körberg och sonen Anton

Björn Hellberg, 78 är en folkkär tv-profilen och journalist. Han lever tillsammans med frun Inger, i en tidigare intervju med Aftonbladet har Björn berättat om sina känslor för hustrun.

– Jag är mycket lycklig med Inger, det hade inte kunnat vara bättre. Det bästa med henne är att hon är väldigt omtänksam och humoristisk. Vi delar många intressen som musik, vi gillar allt mellan Schubert och Owe Thörnqvist, sade Björn Hellberg.

Björn Hellberg långa karriär och vänskap med Ingvar Oldsberg

Björn Hellberg har en lång, framgångsrik karriär bakom sig som bland annat underhållare, tv-profil och författare. Hans mest kända verk som författare är sina många deckare med kommissarie Sten Wall i huvudrollen.

Björn Hellberg har även medverkat i ett antal tv-produktioner. Många av dessa var ihop med Björns parhäst i många år, Ingvar Oldsberg. Ett av dessa samarbeten vad tv-programmet På spåret.

Björn Hellberg och Ingvar Oldsberg vad nära vänner och kollegor i 50 år. Men 2019 uppstod en konflikt duon sinsemellan. När tv-programmet På spåret tog emot priset för tidernas bästa underhållningsprogram i Sveriges bästa på TV4 så var Oldsberg inte bjuden till tillställningen. Björn Hellberg tog då emot priset vilket ,ska enligt uppgift, gjort Oldsberg arg – vilket ledde till att de två vännerna aldrig hördes av igen.

Annons

I en tidigare intervju med Expressen har Ingvar Oldsbergs son, Staffan Oldsberg, uttalat sig om konflikten.

På Spåret som var pappas programidé blev i TV4:s program ”Sveriges Bästa” utsett till det bästa underhållningsprogrammet genom tiderna. Pappa blev inte inbjuden eftersom det då var en konflikt mellan honom och TV4. Men Björn Hellberg bjöds in och tog emot priset, sade Staffan då och fortsatte:

– Han blev besviken över att ens inte fått veta att Björn skulle åka dit. Om det var anledningen till att han sen inte kom till begravningen vet jag inte. Men besvikelsen fanns där hos pappa. Och att han åkte till TV4 som behandlat pappa så illa. Hellberg svek farsan.

Björn Hellberg ord om konflikten med Ingvar Oldsberg – nya uttalandet

Även Björn Hellberg har uttalat sig tidigare om konflikten med sin forna vän. Till Expressen så förklarade han då att han inte förstått att osämja mellan dem uppstått, utan trott att Ingvar inte hört av sig på grund av sin sjukdom.

Annons

– Jag försökte ringa honom och även skicka mejl, men han svarade inte. Jag utgick från att det berodde på hans sjukdom. När jag kom till Stockholm trodde jag att Oldsberg var där och jag frågade efter honom, men han var inte inbjuden, sade Björn då och fortsatte:

–Jag tog för givet att det var hans vacklande hälsa som gjort att de inte kunde bjuda in honom, men det var ju andra orsaker. Vad skulle jag göra då, skulle jag inte ha tagit emot priset?

Nu uttalar sig Björn Hellberg ännu en gång om konflikten mellan honom och Ingvar. Han betonar att han aldrig uppfattat deras vänskap som avslutad och uttrycker sin tacksamhet över den långa vänskap de trots allt hade.

– Vi hade ett bra samarbete under 49 år och från min sida tog vänskapen aldrig slut. Jag pratade aldrig med honom för det hann jag inte innan han gick bort, men han tog tydligen illa vid sig. Det var ju så att han inte blev inbjuden på grund av att han hade blivit sparkad, säger Björn Hellberg till Aftonbladet.

Hänt har sökt Ingvar Oldsbergs dotter Viktoria Oldsberg, som avböjer att kommentera det hela.

FOTO: Rolf Adlercreutz/TT/Christine Olsson/TT

Annons