bishara morad

Därför valde Bishara Morad att försvinna från rampljuset – bryter tystnaden

Därför valde Bishara Morad att försvinna från rampljuset – bryter tystnaden

Bishara Morad gjorde succé i Melodifestivalen år 2019 – där han landade på en andraplats.
Efter det försvann han helt från rampljuset – fram tills nu.
Därför lämnar Katia Mosally Sverige: ”Paus”
0:24

Efter reklamen: Därför lämnar Katia Mosally Sverige: ”Paus”

(0:24)

Slå på ljud

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bishara Morad, 20, var bara 16 år när han golvade alla med sitt bidrag On my own i Melodifestivalen. Under tiden beskrevs som en av låtens låtskrivare av Benjamin Ingrosso. Laila Bagge, hans manager, var även en stor stöttepelare under hans stora genomslag.

Efter hans andraplats i Melodifestivalen trodde de flesta att hans karriär skulle gå spikrakt uppåt. Men kort efter succén försvann han helt från rampljuset och det har varit tyst. Fram tills nu.

Bishara Morad bryter tystnaden – därför försvann helt

Det är i en intervju med Aftonbladet som Bishara bryter tystnaden och talar ut om vad som egentligen hände efter sitt stora genomslag.

– Min karriär tog raketfart. Från att inte veta att jag ens kunde sjunga till att stå på Sveriges största scen det första jag gör. Det var jättesjukt. Det gick jättesnabbt. Sedan insåg jag att jag måste gå tillbaka och hitta en stabilare grund. Jag var liten och visste inte varför jag gjorde saker. Jag har gått tillbaka till att lära mig skapa musik, tänka på vad är musik för mig, vad mitt syfte är... och sedan kom corona också. Därför har jag varit borta i några år, säger han till tidningen.

Bishara är inte den aktivaste på sociala medier. Till skillnad från andra 20-åringar så kan det gå flera månader eller år innan han lägger upp något nytt.

– Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera. Efter att corona slog ut, 2020, då blev jag väldigt inaktiv med musiken. Jag är en sån som inte gillar att dela med mig av mitt privatliv så mycket.

Bishara Morads glädjebesked – berättar om nya musiken

Men en app som han ibland är aktiv på är Tik Tok. Nyligen publicerade han en video där han sjöng just låten som han kom på andraplats med i Melodifestivalen. Hans sång har fått flera tusentals visningar och flera följare är i chock över hur Bishara nu är vuxen. Även Benjamin Ingrosso har kommenterat och hyllat hans sång.

– Alltså varannan kommentar var ju det där. ”Shit vad han har förändrats, vad har hänt med honom?”. Jag hoppas att de menar att det är en bra förändring.

Bishara har alltid haft ett stort stöd från Laila Bagge – även fast det har gått flera år så kan han ringa henne än idag för att få hjälp.

– Hon jobbar så sjukt mycket och har så många bollar i luften. Jag gick också in i min egna bubbla och fokuserade på mig själv. Vi har inte snackat så mycket men hon har alltid trott på mig från första början, säger han.

Han kan även ge sina fans ett glädjande besked – att han kommer göra en comeback med musiken. Det är låten Masterpiece som släpps 28 april och det är inte bara den utan fler låtar är på gång.

– Det ska bli spännande att se hur folk reagerar nu. Jag har en helt annan röst och ett annat sound, berättar han för tidningen.

FOTO: Peter Wixtrom/Aftonbladet/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN