Idol 2023 marknadsföring banner

Bingolottos ursäkt efter missen i förra helgens program

01 aug, 2021 
Bingolotto
Det var många som blev upprörda efter en miss under förra helgens avsnitt av Bingolottos sommarkväll.
Men ursäkten lät sig inte vänta länge – i söndagens program tog det upp tabben direkt och rätade ut alla frågetecken.
– Såhär gick det till, säger Casper Janebrink i programmet.
Annons

7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär

I år är det Agneta Sjödin, 54, och Casper Janebrink, 51, som har tagit över rodret som programledare för det populära programmet Bingolottos sommarkväll på TV4.

Förra helgen hände det en något förvirrad händelse som gjorde att tittarna undrade vad det egentligen var som föregick.

Det var ett av vinnarsamtalen i programmet som drog ut på tiden – vilket gjorde att nästa inringare inte fick chansen att vara med i direktsändning.

I slutet utbyttes en förvirrad konversation emellan programledarna. Agneta frågade Casper vart det sista vinnarsamtalet var.

– Jag vet inte. Jag tror att programmet har börjat runda av, svarade Casper i tumultet.

– Nej, du ska ha någon som har ringt in, svarade Agneta då.

– Vi får ta det i nästa program, tiden tog slut.

Svaret efter kritiken mot Bingolotto

Mikael Kjellström, affärsområdeschef på Bingolotto, förklarade tidigare i veckan för Hänt vad det var som egentligen hände.

Annons

– Det som hände var att det var en tuff telefonförbindelse med vinnaren av färgfemman som gjorde att vi inte fick den perfekta kontakten och vi hade ett moment kvar som skulle spelas.

– Det sista samtalet har bandats och kommer att visas nästa vecka, sa Mikael Kjellström och fortsatte:

– Det är direktsändning och så här kan det bli ibland, annars var det en fantastisk sommarkänsla i programmet. Svensk sommar när den är som bäst, säger han.

Tittarnas skarpa kritik mot händelsen

Det var många som blev upprörda efter händelsen.

”Kan väl tycka under alla år Bingolotto funnits att man lärt sig att man behöver lite marginaler. Som ex. Att samtal kan bli lite längre. Som ex- det sista samtalet ikväll som egentligen inte kändes så långt. Men tydligen hade ni inga marginaler fördes så spargrisarna fick sparas till nästa vecka”, skrev en tittare på programmets sociala medier efter händelsen.

En annan tv-tittare skrev:

Annons

”Första gången en spelare i publiken kom fram på telefon, tidigare har de bara vunnit på serie/lottnummer. Dåligt av TV4 att inte ge er längre sändningstid, ingen direktsändning efteråt och ta bort någon trailer så är de ikapp igen. 2011 var senast nu fick sända övertid för TV4, alltså 10 år sen!”

Bingolottos ursäkt efter missen

Men ursäkten lät sig inte vänta länge. När söndagens Bingolotto startade började det nästan direkt med att be om ursäkt för att det blev som det blev.

Casper förklarar i programmet att de fick spela in momentet efter programmet slutade och att tittarna nu skulle få se det samtalet som inte hann visas.

– Vi hann inte spela upp det under sändningstid. Men efter programmet spelade vi in det. Såhär gick det till, säger Casper innan tittarna får se det inspelade momentet där Casper står framför ett par spargrisar.

– Hej Casper, här är Anette, säger kvinnan som ringer in.

– Äntligen får vi veta vilken gris du vill ha, skojar Casper till svar.

Annons