Tittarnas kritik mot Bingolotto efter ändrade tiderna: ”Då slutar vi att spela”

Binglotto
Exklusivt

Efter nyår byter Bingolotto både sändningsdag och kanal.
Nu riktar tittarna stark kritik efter beskedet för programmets framtid.
”Det är ju stor skandal för oss äldre”, skriver en person på Facebook.
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”
0:35

Efter reklamen: Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

(0:35)

Slå på ljud

Bingolotto är ett program som många avslutar veckan med. På söndagarna sänds nämligen det omåttligt populära underhållningsprogrammet Bingolotto där svenska folket kan kamma hem både miljoner och bilar.

Det är under söndagarna klockan 18:00 på TV4 som Lotta Engberg, 59, och Stefan Odelberg, 48, tävlar ut vinster under bingospel. Men under söndagen kom plötsligt det oväntade beslutet för programmets framtid. Inför nästa säsong byter Bingolotto nämligen både sändningsdag och visas istället på Sjuan istället för TV4. Precis som det är i dagsläget så kommer programmet att dra igång klockan 18:00 och hålla på fram till klockan 20:00.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför flyttas plötsligt Bingolotto

Det nya konceptet drar igång den 7 januari 2023. Men varför har man då valt att göra dessa ändringar? Jo, det berättar Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande. Bingolotto har nämligen tidigare sänts på just lördagar och nu vill man återgå till det gamla.

– Nu ser vi med spänning fram emot att sända på lördagar och vara starten på en trevlig kväll för alla. Då vi i mångt och mycket vänder oss till föreningslivet är det betydligt fler aktiviteter en söndag mellan 18–20 än samma tid på lördagar. Genom att återgå till ursprungsdagen kommer fler att kunna hänga med oss.

Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

Se klippet här!

Tv-tittarnas ilska efter beskedet: ”Skandal”

Det låter helt enkelt som att Bingolotto-produktionen är nöjda över sitt beslut. Svenska folket däremot, verkar delade kring vad de känner över förändringarna.

”Varför byta kanal och ändra dag. Onödigt”, skriver en tittare på Facebook.

”Det är bättre att ändra sändningstider. Middagen blir stressig när man ska fått undan allt till kl 18.00. Då var det bättre med Bingon som sändes i somras då det började kl 19.30. Då slutar vi att spela på nyåret”, skriver en annan.

”Alla har väl inte tillgång till TV7 det är ju stor skandal för oss äldre som inte har råd att betala för en massa kanaler”, skriver en tredje.

”Tar dom bort reklamen oxå då???”, undrar en fjärde tittare och en annan svarar:

”Ha,ha,ha,nej det kommer säkert mer.”

TV4:s svar efter frågorna om reklam

Det nya konceptet kommer att innebära att halvtimmes pausen för TV4-nyheterna kommer att försvinna. Däremot blir det fortsatt reklampauser, trots att sändningen sker i Sjuan istället för TV4.

”Reklam finns med även i nästa säsong”, skriver John Sarafian, pressansvarig för programmet i ett meddelande till Hänt.

Bingolotto kommer även visas på TV4 play.

LOTTA ENGBERG, SANNA NIELSEN

I det senaste avsnittet var Sanna Nielsen på plats i Bingolotto och gästade Lotta.

FOTO: TV4

FOTO: TT

SENASTE NYTT!