Bingo Rimér misstänkt för bokföringsbrott – kallas in på förhör

BINGO RIMÉR

Bingo Rimér har hamnat i blåsväder.
Den välkände fotografen misstänks nämligen för bokföringsbrott och ska kallas in på förhör.
– Vill inte bli förknippad med den här typen av situation, säger Bingo.
Slå på ljud

Bingo Rimér, 46, är en av Sveriges mest kända fotografer. Under årens lopp har han byggt upp ett riktigt imperium.Förutom att filma och fotografera har han också en hel del följare, över 200 000 tusen, på Instagram.

Tillsammans med ex-frun Erika Heizinger har Bingo dottern Nova. Efter uppbrottet från Erika hittade Bingo kärleken i Katrin Zytomierska och tillsammans har de sönerna Ringo och Rambo.

Fram tills i höstas var det ganska tyst kring Bingos kärleksliv. Sedan började han att dejta Julia Franzén, men relationen tog slut väldigt tvärt i vintras.

Bingo Rimérs relation till Julia Franzén idag

Trots att Katrin och Bingo gick skilda vägar för många år sedan är det fortfarande bra vänner än idag. Bland annat driver de Relationspodden ihop, och så umgås de även en hel del med varandra.

PÅ TV Alla låtar som idolerna ska sjunga på fredag

Nu har Bingo Rimér dock hamnat i rejäl blåsväder – och den här gången är det inte relaterat till hans kärleksliv. Fotografen är nämligen misstänkt för bokföringsbrott.

2017 var fotografen med och startade en cashback-sajt. Sajten lyfte aldrig och i oktober 2019 lämnade Bingo företaget innan den gick i konkurs 2020.

Nu har en anmälan om misstänkt bokföringsbrott lämnats in till Ekobrottsmyndigheten. Anledningen är att bolaget inte ska ha redovisat något bokslut för perioden 1 januari 2018 till 31 december 2019.

I en intervju med Expressen berättar advokaten, Mark Safaryan, att Bingo Rimér förnekar brott.

– Han har inte haft någon betydande roll i den här verksamheten, han har endast varit suppleant under en kortare period. Han har varken haft insyn eller ansvar, säger Mark Safaryan.

Bingo Rimér misstänks för bokföringsbrott. Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

Huvudpersonen själv ställer sig också frågande till varför han skulle ställas som ansvarig.

– Jag startade mitt första bolag 97. Jag har aldrig konstruerat eller misskött något bolag, det är oerhört viktigt för mig. Det är därför jag inte kan förstå. Jag antar att de kopplar mig till bolaget för att jag är ansiktet utåt, säger Bingo Rimér till tidningen.

Bingo Rimér om misstankarna: ”Känner mig väldigt lugn”

Vidare berättar Bingo att det är jättetråkigt och olyckligt, och att han inte alls hade någon insyn i bokföringen.

– Nej, ingenting. Så utifrån det perspektivet så känner jag mig väldigt lugn. Men samtidigt så vill man inte vara förknippad med den här typen utav situation, säger han.

Under den närmaste tiden kommer Bingo Rimér att kallas in på förhör hos Ekobrottsmyndigheten.

Bingo Rimér känner sig lugn – trots misstankarna om bokföringsbrott. Foto: Eero Hannukainen/TT

LÄS OCKSÅ: Samuel Frölers okända relation med Penélope Cruz

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrosso om dejten – egna orden i Wahlgrens värld

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT/Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!