Billie Eilish tvingas att abrupt avbryta konsert – olycka i publikhavet

Billie Eilish

När Billie Eilish under lördagen uppträdde I London hände något i publiken, som gjorde att hon tillfälligt tvingades att avbryta konserten av säkerhetsskäl.

– Är alla OK? Frågar artisten till publiken.
0:56

Efter reklamen: Därför stoppas bröllopet mellan Kylie Jenner och Travis Scott

(0:56)

Slå på ljud

Under lördagen uppträdde artisten Billie Eilish, 20, i London på O2-arenan. Då hände något i publikhavet som gjorde att artisten tvingades att avbryta sin spelning. Det är andra gången som världsartisten stoppar en spelning av säkerhetsskäl.

Att publikhav kan innebära direkt livsfara känner vi tyvärr till av tidigare tragedier som uppstått. I fjol klämdes åtta människor ihjäl på festivalen Astroworld i Houston när artisten Travis Scott, 31, spelade. Det uppstod tumult i publikhavet när människor tryckte sig fram mot scenen, vilket ledde till att det blev så trångt i folkmassan att människor varken kunde röra på sig eller andas, och klämdes ihjäl.

”Att andas blev något som bara några få kunde göra. Resten blev mosade eller kunde inte andas i den varma luften”, berättade en av konsertbesökarna till Houston Chronicle.

Gårdagens kaos under spelningen

Efter fjolårets stora tragedi under Travis Scott spelning blev säkerhetssituationen på stora konserter ett väl diskuterat ämne. Travis Scott fick mycket kritik för att ha fortsatt sitt uppträdande trots den stora tumulten som uppstod i publiken. Men att ha koll på allt som sker i publikhavet under ett pågående uppträdande kan vara en utmaning för artister.

Men när Billie Eilish under gårdagen uppmärksammade att allt inte stod riktigt rätt till i publiken, stoppade hon direkt sin spelning och ställde frågan till sina fans:

— Är alla ok? Människor har svimmat och släpats ut. Det är varmt, jag vet, sade Eilish, enligt BBC.

Ändringen i Allsång på skansen – beslutet för publiken

Se klippet här!

Så gick det för personerna i publikhavet

Det är andra gången som Billie Eilish avbryter en pågående spelning efter att ha uppmärksammat en eventuell farlig situation bland sin publik.

Efter att människorna som svimmat under gårdagens spelningen lyfts ut ur publikhavet och säkerhetssituationen var återställd, kunde artisten fortsätta sin spelning. I nuläget verkar det som om ingen från gårdagens spelning i London blev allvarligt skadad.

Men att säkerhetsfrågan i publikhav har lyfts är ett faktum, och förhoppningsvis kan artister, säkerhetspersonal och även människor i publiken ta dessa tidigare händelser till sig inför framtida konserter, och tillsammans undvika att liknande dödsolyckor sker igen.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!