Bill Skarsgårds erkännande inför premiären av ”It”

Ikväll har emotsedda filmen "It" premiär på bio. Lagom till första visningen avslöjar Bill Skarsgård vad han egentligen tycker om skräckfilm.

Ikväll är det äntligen dags – skräckfilmen “It” har Sverigepremiär med Bill Skarsgård, 27, i rollen som den barnhatande clownen Pennywise.

Många minns med fasa tv-serien “Det” som gick på tv på 1990-talet. Då var det kultförklarade skådisen Tim Curry som iklädde sig clownperuken och gav oss mardrömmar. Bill Skarsgård, son till Stellan Skarsgård, 66, tycker själv att Pennywise är en udda roll att spela.

– Det är verkligen en underlig väg att gå. Om jag lyckas med det som jag har försökt göra med den här karaktären kommer jag att traumatisera barn. Förhoppningsvis kommer det att vara massor av tioåringar som kommer att vara traumatiserade för alltid baserat på min insats, säger han i Interview Magazine.

Bill Skarsgard går på röda mattan med flickvännen Alida Morgerg förra året. 

Bill Skarsgård och Alida Morberg. 

Brorsan Gustaf Skarsgård, pappa Stellan Skarsgård och Bill Skarsgård gick på premiären av filmen "Vi" 2013. 

I talkshowen ”Jimmy Kimmel Live!” får Bill Skarsgård frågan om han gillar skräckfilm och svaret är något förvånande.

– Jag har aldrig förstått poängen med att bli rädd. Det finns två olika sätt att hantera det. Vissa tycker om och älskar känslan att bli rädd medan jag blir upprörd och arg, avslöjar den svenske skådisen.

Troligtvis är inte det den vanligaste känslan bland kvällens biobesökare som länge sett fram emot att bli vettskrämda av skräckfilmsskeptikern Bill Skarsgård.

Se trailern till ”It” här:

LÄS OCKSÅ: Bill Skarsgård om skräckrollen: ”Några skakade sönder”

LÄS OCKSÅ: Här är skräckfilmerna som får publiken att spy och svimma

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!