LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bill Skarsgård om skräckrollen: ”Några skakade sönder”

01 aug, 2017 
AvHanna Nilsson
Han tillhör en av världens mest kända skådespelarfamiljer. Nu står han på egna ben. Bill Skarsgård, 26, är nämligen aktuell med nya skräckfilmen ”DET” där han spelar en riktigt läskig mördarclown. Nu berättar han hur det var att gå in i rollen - en roll som fick barnen på inspelningarna att skrika av rädsla..!
Annons

Just nu råder det nästintill hysteri kring den svenska, numera Hollywoodstjärnan, Bill Skarsgård, 26. Och inte bara för att han gått och blivit en riktig hunk på sistone, nej också för att han har huvudrollen i den kommande storfilmen av Stephen King”Pennywise the Dancing Clown” i Warner Brother’s nya upplaga av filmen “DET”. Vi kan gissa att han fått ett antal tips av storebrorsan Alexander Skarsgård, 40, och pappa Stellan Skarsgård som numera är något av legender inom filmbranschen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Bröderna Skarsgård är båda duktiga på att skådespela.

I en intervju med tidningen Interview Magazine som Daily Mail tagit del av, öppnar nu Bill upp om upplevelsen att ta sig an den läskiga clownrollen. Själv säger han att om han gjort sitt arbete bra och gått in i rollen fullt ut, då kommer han garanterat lämna barnen traumatiserade efter att ha tittat.

Annons

– Det är verkligen en underlig väg att gå. Om jag lyckas med det som jag har försökt göra med den här karaktären, kommer jag att traumatisera barn. Förhoppningsvis kommer det att vara massor av tioåringar som kommer att vara traumatiserade för alltid baserat på min insats, säger han i intervjun.

Bill Skarsgård intar snart bioduken runt om i världen.

Clownen som Bill spelar, har ansiktet helt målat i vitt och rött samtidigt som blod rinner ner för kinderna från ögonen. Bara det gör att tittarna får rysningar så fort han intar filmduken. Bill berättar nu även om inspelningarna som han inte kommer glömma i första taget. En dag ska regissören nämligen ha tagit in ett gäng extra barn för en speciell scen och ingen av dessa ska ha haft en susning om vad som skulle ske. Men när Bill entrade rummet i full kostym, hände något.

Annons

– Några av dem fascinerades verkligen, men vissa kunde inte ens titta på mig och några skakade sönder berättar den svenska stjärnan och fortsätter:

– Ett av barnen började att gråta. Han började att gråta och regissören skrek ”Action!” och när de sa just ”action” hade jag totalt gått in i karaktären. Så vissa av dessa barn blev livrädda och började att gråta mitt i tagningen och det var jag då som jag insåg ”Holy shit, vad håller jag på med? Vad är det här? Detta är ju fruktansvärt!”, avslutar han.

Well, Bill verkar trots allt ha överlevt sin karaktär och verkar efter omständigheterna må bra.

Någon som vågar spana in hans skådespelarinsats i höst..?!

Filmen ”DET” har premiär på vita duken den 13 september.

Foto: IBL

Annons