LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bilderna på Magnus Samuelsson avslöjar nya jobbet: ”Helt grym!”

17 nov, 2022 
Daniel Sörensen
Världens starkaste man Magnus Samuelsson, 52, visar bilderna på nya jobbet
Han är för evigt ihågkommen som ”Världens starkaste man”.
Magnus Samuelsson, 52, har gjort ett karriärbyte men är fortfarande i rampljuset.
Hans nya bilder – som avslöjar det aktuella jobbet – hyllas nu av fansen.
Annons
Världens starkaste mormor (?) – 71-åringen tävlar i styrkelyftBrand logo
Världens starkaste mormor (?) – 71-åringen tävlar i styrkelyft

Han har alltid varit naturligt stor och stark och lyfte 100 kg första gången han någonsin provade på bänkpress som 16-åring.

Bjässen Magnus Samuelsson, 52, från Kinda kommun i Östergötland blev sedan väldigt känd under mitten av 90-talet då han var med och konkurrerade i tävlingen Världens starkaste man. Fem gånger stod han på prispallen och 1998 vann han titeln i Marocko. Därtill har han blivit utsedd till Sveriges starkaste man vid nio tillfällen.

Världens starkaste man '98 är fortfarande ganska stark.
Världens starkaste man '98 är fortfarande ganska stark.

När han tävlade som mest satte han helt otroliga personliga rekord i de klassiska styrkelyften. Eller vad sägs om 300 kg i bänkpress, 280 kg i knäböj (tio lyft) och 375 kg i marklyft? Inte undra på att folk kallade honom ”The Giant Swede” och ”The King of Stones” för hans förmåga att lyfta upp supertunga stenkulor.

Annons

Har gjort en uppsjö med tv-roller

Redan under den aktiva strongman-karriären provade Samuelsson på att göra tv. Hans väldiga kroppshydda visade sig även kompletteras med ett varmt och gott hjärta och en humor och karisma som gick hem i de svenska hemmen. Han har bland annat varit med i Fångarna på fortet, Hem till Midgård och flera Arne Dahl-deckare. Men för den breda tv-publiken är han kanske mest känd för sin roll i Gåsmamman och för sin seger i Let's Dance 2009, då han dansade hem förstaplatsen ihop med Annika Sjöö.

Magnus Samuelsson har en ledig kväll mellan inspelningarna uppe i de tjeckiska bergen. Här är han tillsammans med huvudrollsinnehavaren Ben Foster.
Magnus Samuelsson har en ledig kväll mellan inspelningarna uppe i de tjeckiska bergen. Här är han tillsammans med huvudrollsinnehavaren Ben Foster.

Nu är Magnus Samuelsson aktuell med en ny stortsatsning inom film och tv. Redan 2019 stod det klart att han landat rollen som Lars i medeltidsfilmen Medieval som handlar om den tjeckiska krigshjälten Jan Zizka. Flera kända namn såsom Michael Caine, Ben Foster och dansken Roland Möller ingår i skådespelarlistan. På grund av pandemin fick däremot filmreleasen skjutas upp till detta år.

Annons
Samuelsson har fortfarande en stark skara supportrar runtom i världen. Filmen spelades mestadels in i Tjeckien, där han stoppades av folk på gatorna som ville ta bild med den före detta strongmannen.
Samuelsson har fortfarande en stark skara supportrar runtom i världen. Filmen spelades mestadels in i Tjeckien, där han stoppades av folk på gatorna som ville ta bild med den före detta världsmästaren.

Fortfarande i ruggigt bra form

Av bilderna att döma tillbringar Samuelsson fortfarande ett par timmar i veckan i gymmet. Han ser ut att vara i topptrim och gestaltar verkligen den stereotypiska medeltidskrigaren. Filmen Medieval går både på bio och kan ses på Netflix runtom i Europa, men inte riktigt ännu i Sverige.

På Instagram har Magnus Samuelsson publicerat flera bilder från filmen. Han frågar sina följare om de har sett den ännu.

Samuelssons karaktär Lars från Medieval med vad som ser ut att vara ett gigantiskt yxblad.
Samuelssons karaktär Lars från Medieval med vad som ser ut att vara ett gigantiskt yxblad.

Jag såg den i helgen och jag gillade den skarpt”, skriver en följare.

Annons

JA! Älskade den! Din insats var helt grym i slutet”, skriver en annan.

Nej, jag har inte sett den. Men kommer göra det för du är en legendar”, uttryckte en tredje.

FOTO: Instagram/samuelsson_magnus

Annons