Bilden på Silvia visar verkliga relationen med Estelle

Drottning Silvia

Drottning Silvia har sju barnbarn.
Men bilder på drottningen visar att hon har en alldeles speciell relation med en liten prinsessa.
Slå på ljud

Med en man som är kung och diverse  kungliga åtaganden har drottning Silvia minst sagt fullt upp. Men trots det tar hon sig alltid tid för sitt barnbarn, prinsessan Estelle, 7. Inte minst då lillprinsessan själv deltar vid offentliga framträdanden.

Drottningen  och Estelle ses ofta hålla varandra i handen och det är inte sällan man kan se prinsessan tätt vid sin mormors sida. Att de båda två är riktiga bästisar är inte svårt att tänka sig då prinsessan Estelle är kungaparets första barnbarn. Som blivande kronprinsessa är också Estelle den av kusinerna som har närvarat på flest kungliga högtider och har därför hunnit spendera mycket tid med sin mormor på tu man hand.

Bilden visar sanningen om relationen

Men det är inte bara då de båda är tillsammans som drottning Silvias kärlek för det äldsta barnbarnet gör sig tydlig. Under en konferens för barnens rättigheter i Vatikanstaten fångades drottningen på bild när hon tog ett foto med sin mobiltelefon.

Drottning Silvia och prinsessan Estelle

På skalet som skyddar telefonen syns en bild på lilla Estelle där hon ler med hela munnen och har håret uppsatt i två flätor.

Det är inte svårt att tänka sig att de båda har kul tillsammans då Estelle kommer och hälsar på mormor och morfar i slottet på Drottningholm.

Flyttade till Florida

Kungaparet har som känt sex barnbarn varav Estelle, 7, och Oscar, 3, är barn till kronprinsessan Victoria och prins Daniel medan Alexander, 3, och Gabriel, 2, är söner till drottning Silvia och Kung Carl Gustafs yngsta barn, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4, och lillprinsessan Adrienne, 1, är barn till prinsessan Madeleine och hennes Chris O’Neil. Familjen flyttade för ett tag sedan till Florida vilket gör det naturligt att barnen inte kan spendera lika mycket tid hemma hos sina morföräldrar som sina kusiner. Trots har dock barnen en dog relation till så väl mormor som morfar och kommer ofta till Sverige för att besöka slottet.

FOTO: TT/Jonas Ekströmer/Kungliga hovstaterna

SENASTE NYTT!