LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Biggest loser VIP 2017: Så gick det sen för deltagarna

04 jun, 2019 
Morgan Karlsson, Anna Book, Camilla Henemark I Biggest loser 2017
De rasade i vikt under Biggest loser VIP för två år sedan.
Men hur mår deltagarna i dag? Och hur ser de ut? Hänt har svaret!
✔︎ Hatades för sin kropp efter programmet: ”Alla ville se mig misslyckas”
✔︎ Från svett och tårar till socker och tårta
✔︎ I djup depression: ”Jag pratar inte Beach 2019”
Annons

Artisten Anna Book, Army of lovers-sångerskan Camilla Henemark, predikanten Runar Sörgaard och stylisten Jonas Hallberg var med och tävlade i den första säsongen  av Biggest loser VIP 2017. De fick även sällskap av Farmen-deltagaren Jan ”Blondie” Hammarlöf, sångaren Loulou Lamotte och Ullareds egna Morgan Karlsson. Spana in listan och se över om stjärnorna hållit måttet!

◼️ ◼️ ◼️

Det stormade kring Anna Book både under och efter inspelningen av Biggest loser VIP.
Det stormade kring Anna Book både under och efter inspelningen av Biggest loser VIP. Foto: TV4

Från totalrenovering av kropp och knopp till renoveringen av drömhuset

När Anna Book, 48, var med i Biggest Loser VIP 2017 hade hon i många år kämpat med vikten.

Annons

I första avsnittet berättade hon om sin hormonsjukdom PCOS, som gör att hennes ämnesomsättning inte fungerar som den ska.

Mycket av Annas övervikts-ångest låg i att hon upplevde att många människor runt omkring henne trott att hon bara varit lat och inte ansträngt sig. När hon vägde in sig i första avsnittet vägde hon 79,9 och hennes mål var att komma ner till 60 kilo.

Anna klarade sitt mål med bravur och kom vinnande ur 2017 års Biggest Loser VIP med en vikt på 56 kilo!

Men när inspelningen var över väntade en tid med hat och elakheter på Annas sociala medier. Måltavlan för hatet var hennes utseende och hennes kropp.

– Det gick så långt att jag kände ångest om jag exempelvis köpte onyttiga snacks till min son på Ica. Jag kände mig alltid iakttagen och som att jag ständigt dömdes. Det var som att alla ville se mig misslyckas, att de ville se en blöda, sa Anna Book i en intervju i Allt för föräldrar.

Annons

I dag försöker hon se bortom hatet och hon och maken Roberto Toledano, 50, har precis köpt ett 200 kvadratmeter stort renoveringsobjekt som de kallar sitt paradis.

– Vi tappade helt andan. Vi bestämde oss väldigt fort, det kändes hemma, berättade Anna Book till Expressen.

◼️ ◼️ ◼️

Foto: TV4

Viktresan tog henne hela vägen till Tel Aviv

Eftersom hon kände sig skamsen inför sina ärr från en gastric-bypass operation fick sångerskan Loulou Lamotte, 38, behålla tröjan på under den första invägningen i Biggest Loser VIP 2017.

Annons

Men besvikelsen över att hon gått upp all den vikt hon gått ner sedan tidigare kunde hon inte hålla tillbaka känslorna. Och hon började gråta när hon såg sin vikt på 134,6 kilo.

Loulou berättade i programmet att hennes övervikt till stor del berodde på hennes sorgätande – som bottnat i att hon känner sig otillräcklig och oälskad.

Men i sista avsnittet hade hon gått ner hela 30 kilo! Glädjen var enorm och hon var nöjd med silvermedaljen.

Idag har väl ingen undgått att hon tillsammans med resten av gänget i The Mamas turnerat med schlagervinnaren John Lundvik, 36!

Precis innan delfinalen insåg John Lundvik att någonting saknades i hans Melodifestivalen-nummer ”Too late for love”.

Det som saknades var: gospelkören The Mamas – och som ni vet – blev det succé!

– Vi kom in lördagen innan deltävlingen. John ville ha det stort och det var en lyckoträff, berättade Loulou Lamotte till Expressen då.

The mamas består även av Stockhomstjejen Dinah Yonas Manna, 38, Paris Renita, 53, som är en amerikansk körsångerska och Ashley Haynes som är den yngsta medlemmen på sina 32 år!

Annons

Gänget tog sig hela vägen till en sjätte plats..eller var det femte?!

◼️ ◼️ ◼️

 

Foto: TV4

På två år har Runar hunnit med allt från ekonomibrott till kaninlynchning

Runar Sögaard, 51, startade programmet på 108,3 kilo och han gick ner 18 kilo under programmet. I programmet hamnade han i dispyt med Camilla Henemark då Runar kände under en lagtävling att hon inte hade samma kämparanda.

Annons

Runar Sögaard tappade tålamodet och sa till Camilla:

– Helt ärligt, jag begriper inte varför du ens är här. Varför ens vara här om du inte har för avsikt att följa instruktionerna, säger Runar Sögaard.

Runar slutade upp på en tredjeplats vilket han tyckte kändes okej.

2019 verkar dock ha varit ett omvälvande år för Runar:

✔︎ Tidigare i år dömdes han till ett år och åtta månaders fängelse efter det att han låtit bli att bokföra miljontals kronor.

✔︎ Under våren var han med i den norska versionen av Farmen VIP, Farmen Kjendis. Där han redan i första avsnittet orsakade medial kalabalik när han för skojs skull högg huvudet av en sedan innan död kanin.

✔︎ Och nyligen har han precis startat en podd i Norge med sin vän Mina.

◼️ ◼️ ◼️

Foto: TV4

Inför programmet var Ullared-Morgan rädd för att få stroke

När Morgan Karlsson, 46, gick upp på vågen för första gången i Biggest loser VIP vägde han 96,9. Han berättade att han var medveten om riskerna med att ha så pass mycket övervikt kring magen och att han var rädd för att få en stroke. Efter en helt okej viktnedgång hamnade han på en fjärdeplats i tävlingen.

Annons

Morgan Karlsson slog igenom med buller och bång i tv-serien ”Ullared”, han och arbetskompisen Ola-Conny Wallgren, 55, blev snabbt några av programmets stora tittarfavoriter.

Senaste uppdateringen om Morgan är att han i början av året satt kattvakt åt sin systers katt Smokie under tiden som hans syster låg på sjukhus.

– Jag har blivit så förtjust i honom, så det är möjligt att jag tar över honom för gott. Jag kan nog inte släppa honom. Det är så rogivande med honom, så personligt. Han är väldigt snäll och kommer upp till mig i sängen. Där ligger vi och gosar och har det bra, konstaterar Morgan.

Morgan Karlsson Foto: TT

◼️ ◼️ ◼️

Foto: TV4

Efter programmet hamnade Camilla i en djup depression

Army of lovers-sångerskan Camilla Henemark, 54, entrade programmet med hjärtsvikt, övervikt och diabetes. Därför ville hon ta tag i sin hälsa men hennes största rädsla var att hon inte skulle klara av det.

Annons

I första avsnittet vägde Camilla in sig på 89,7 kilo och hon fick en chock när hon såg det och ville gå ner 20 kilo. ”Det kanske inte är möjligt med det är i alla fall något att sträva mot”.

I podcasten Radio Redgert berättar Camilla att hon under en tid isolerat sig och inte lämnat hemmet sedan hösten 2018. Camilla har lidit av en depression vilken som dock börjar bli lite bättre. I podden berättade hon även att hon känt behov av att ta sig ut och träffa folk och att börja träna igen.

– Jag pratar inte Beach 2019 här, och ingen Biggest loser heller för den delen. Men det handlar lite om hälsa, eller mycket om hälsa. Jag ska bli hälsosam och träna, något jag hatar att göra, säger Camilla Henemark.

◼️ ◼️ ◼️

Foto: TV4

Han väl medveten om att övervikten kunde kosta honom livet

Jan ”Blondie” Hammarlöf, 55, blev Farmen-Blondie med hela svenska folket i och med sin medverkan i Farmen 2002. Nu senast var han aktuell i Kanal 5:s Biggest Loser VIP som hade premiär den 4 september 2017.

Annons

När han såg sin vikt på 121,1 kilo insåg han allvaret och ville börja träna direkt och han sa: jag är över 50 år och om jag inte går ner tjugo kilo är det ”bye-bye” liksom.

Efter ett halvlyckat resultat lämnade han programmet tidigt, i det andra avsnittet redan, men ”Blondie” kände sig ändå tacksam för att fått chansen att medverka i Biggest Loser VIP.

Idag arbetar han som säljchef på ett företag som säljer grejer som behövs på arbetsplatser och i olika branscher. Exempelvis säljer företaget specialbeställda arbetskläder, säckar, arbetshandskar, skyddsutrustning och tejp.

◼️ ◼️ ◼️

Foto: TV4

Från svett och tårar till socker och tårta!

Jonas Hallberg, 48, i första avsnittet vägde han in på 108,8 kilo. I rutan berättade han att det kändes jobbigt att stå utan tröja – eftersom att han som stylist ofta lätt gömmer sig bakom fina och fabulösa kläder. Och när han såg vikten blev det som ett slag i ansiktet. I programmets första avsnitt sa han: ”skulle ge järnet med fokus på träning och framförallt se till att få en bättre kosthållning”.

Annons

Stylist-Jonas åkte dock ut i första avsnittet och hann då inte gå ner så många kilo som han önskat.

Superstylisten Jonas Hallberg är känd för att vara glad, utåtriktad och ”fabulös” som han själv brukar säga och brukar dyka upp lite här och där i rutan, han har varit med i Let´s Dance och nu senast 2018 var han med i Hela kändis-Sverige bakar.

–  Jag trodde aldrig att jag skulle vara med i ett program där man tävlar om att baka, men det var så otroligt FAB! Och gänget som jag tävlade mot var underbara, verkligen en upplevelse för livet, berättade Jonas Hallberg i Expressen.

Så träningen fick sig kanske en törn under hans medverkan i programmet Hela kändis-Sverige bakar – vars största fokus ligger på sötsaker..

Annons