Biggest Loser-tränaren bryter tystnaden – interna kritiken

28 aug, 2017 
Efter att den tidigare ”Biggest Loser”-tränaren Olga Rönnberg avslöjat sanningen bakom viktrasen i programmet, säger den nuvarande tränaren Mikael Hollsten sitt. – Jag håller med henne om allt, berättar han för Hänt.
Annons

Snart börjar en ny säsong av ”Biggest Loser”, och i och med det höjde den tidigare ”Biggest Loser”-tränaren Olga Rönnberg, 44, ett varningens finger till sina följare förra veckan och avslöjade sanningen om deltagarnas viktras. Mikael Hollsten, som också tränat ”Biggest Loser”-deltagare, och fortfarande gör, berättar om sin egen syn på Olgas uttalande.

– Först tänkte jag att “ska hon hålla på och slänga skit mot någonting som hon faktiskt gick in och gjorde”. Det kan jag tycka är lite jobbigt, för alla vi som är inblandade i det här vet att det sker på rätt sätt, berättar Mikael för Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men även om han först var skeptisk ändrades hans åsikter när han tog sig tiden att läsa igenom vad hon skrivit.

– Men det hon sa var ändå bra, jag håller med henne om allt, säger Mikael och fortsätter:

– Jag tycker att det är bra att hon tar upp att man inte ska jämföra sig med de på slottet och hur mycket de tränar. Och att det är många som går upp i vikt när de kommer hem igen. Men man måste också vara tydlig med att det heller inte är det som vi förespråkar. Vi ger dem en otrolig utmaning som sporre för dem att visa hur mycket de verkligen vill lyckas med sin förändring.

Alla deltagare i höstens “Biggest Loser VIP”.

Men Mikael har varit med i flera säsonger av programmet och kallar nu sig själv veteran. Så nog backar han programmet trots att han håller med Olga, med tanke på att han fortfarande stannar kvar.

Annons

– Vi uppmuntrar självklart inte till tio timmar träning per dag. Men vi jobbar med chock-tv. Vi vill få sjuka före- och efterbilder. För vi vill visa deltagarna vad de är kapabla till. Men vi tar vårt ansvar, vi pratar med de här människorna, säger Mikael och fortsätter:

– Man kan inte uppfostra alla som tittar, någonstans måste människan tänka själv. Men man kan fråga mig eller produktionen om det är något man undrar över. Jag skulle inte stå bakom det här om jag tyckte att det var hemska saker som vi gjorde.

Foto: TV4

Annons