Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Biggest loser-Michael Fridebäcks besked från sjukhuset: ”Ångrar”

08 jul, 2019 
AvStina Dahlgren
Michael Fridebäck i Biggest loser är sjuk
Biggest loser-vinnaren Michael Fridebäck är inlagd på sjukhus. Nu berättar han vad som egentligen har hänt med honom. ”Ibland är jag uppenbarligen för dålig på att lyssna på kroppen”, skriver han på Instagram.
Annons
Biggest loser-Michael Fridebäcks besked från sjukhuset efter följarnas frågorBrand logo
Biggest loser-Michael Fridebäcks besked från sjukhuset efter följarnas frågor

Michael Fridebäck, 48, vann Biggest loser 2017 när han gick ner total 58.8 kilo, eller 41,4 procent av sin kroppsvikt. Med sig hem tog han vinnartiteln och vinsten på en kvarts miljon kronor.

Efter Biggest loser-finalen har Michael Fridebäck fortsatt att satsa hårt på träning. Han har även gjort comeback i Biggest loser, men då som tränare för de utslagna deltagarna som hamnar i Revanchen. Han håller även föredrag om träning, hälsa och hur man kan förändra sitt liv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I och med hans nya liv har han helt ställt om sin kost och bland annat har han uteslutit rött kött från dieten. Förra julen valde han dock att fuska lite vilket ställde till det. Han drabbades nämligen av tarm- och bukhinneinflammation.

– Det är min egen teori. Rött kött ligger kvar så länge i kroppen och det blev en hel del rött kött vid jul och nyår. Jag tror att det är därför. Julen var väl lite för god, sa han till Aftonbladet.

Annons

Michael Fridebäck än en gång tillbaka på sjukhuset

Han lades in på sjukhus och fick återgå till en strikt diet, utan rött kött. Michael Fridebäck återhämtade sig och har den senaste tiden tränat på som vanligt. Nyligen lades han dock återigen in på sjukhus.

Jobbig natt. Inlagd på SÖS igen. Tarmarna trasiga igen. Nu röntgen och försök till sömn. Snart frisk igen.” skrev han i ett inlägg på Instagram.

Många undrade då om det var hans viktnedgång och omställda kost som hade ställt till det. I ett nytt inlägg svarar Michael Fridebäck på följarnas frågor.

”Har fått frågan om min viktnedgång påverkat detta, ja till det positiva idag funkar min mage bra mycket bättre än tidigare, dock måste jag lära mig att leva med dom skador jag drog på mig som tjockis. Jag måste hålla en bra kost och inte slarva å stressa för mycket, då hamnar jag här. Ibland är man dum i huvudet och gör saker man ångrar och får betala ett högt pris, bara lära sig att inte göra om det.”

Annons

Det är fickor i tarmarna som ställer till det för Biggest loser-vinnaren. De kan bildas av bland annat övervikt enligt 1177 och  leder till smärtor i magen och feber.

”Har sedan jag var tjock och ohälsosam dragit på mig fickor i tarmarna vilket är mycket bättre nu, men när jag slarvar med kosten och stressar så har det kommit tillbaka, ibland är jag uppenbarligen för dålig på att lyssna på kroppen och kör vidare, någonting jag ständigt måste jobba med.” skriver Michael Fridebäck.

FOTO: Instagram, TV4

Annons