TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Biggest loser 2019 – så lever deltagarna efter programmet

11 jun, 2019 
AvOla Lagerström
Biggest loser 2019 deltagarna efter programmet
Deltagarna i Biggest loser 2019 avslöjar hur de lever sina liv efter inspelningen:
✔︎ Har gått ner 71 kilo.
✔︎ Gift med 13 år yngre man.
✔︎ Går 2,3 mil varje dag.
✔︎ Vinnarens hemlighet efter inspelningen.
Annons

I Biggest loser 2019 fick tv-tittarna följa deltagarnas resa med att förändra sina liv. Nu, några månader efter inspelningen, har deras liv tagit nya vändningar. Här är hur de lever idag.

◼️ ◼️ ◼️

Rasat 71 kilo: ”Känslan är magisk”

Namn: Alexander Berglund
Ålder: 23
Stjärntecken: Tvilling
Bor: Växjö
Jobbar som: Boendestödjare
Det vägde jag vid invägningen: 162,6
Det vägde jag när programmet var över: 114,4
Nu väger jag: 92
Relationsstatus: Jag vet inte, det är knepigt…

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Alexander Berglund Biggest loser 2019
Alexander Berglund när inspelningen Biggest loser började…
Alexander Berglund Biggest loser 2019
…så här ser han ut efter inspelningen.

Vad fick dig att söka till Biggest loser?

– Jag sökte egentligen bara för skojs skull. Jag tänkte att jag kommer ju ändå aldrig att komma med. Vem fan vill ha mig, liksom? Men så blev det allvar. Känslan var magiskt, jag blev både rädd och glad på samma gång.

Annons

Mådde du skit av alla extrakilon?

– Ja, jag mådde jättedåligt! Jag var inte glad i mig själv. Det var självkänslan… Jag var väldigt tillbakadragen, ville inte visa mig. Nu har jag blivit mycket socialare, liksom.

Hur kom det sig att du blev tjock?

– I grund och botten handlar det nog om att jag alltid hållit på med dataspel. Jag har till och med tävlat i dataspel. Det har blivit många timmar framför datorn.

Har du haft en bunke med chips framför dig när du spelat?

– Ja, det är klart! (Skratt). Jag åt mycket och hade skeva tider. Det satte sig inte bara på kroppen utan också i psyket. Jag var aldrig jättepigg. Nu är det som dag och natt. Jag är fortfarande samma gamla Alexander, men jag är en bättre version av mig själv. Version två.

Har du behållit kontakten med någon av deltagarna?

– Ja, Sune och jag snackar mycket. Jag gillar honom. Han är väldigt målmedveten. Väldigt driven. Vi har samma tankesätt kring det mesta här i livet.

Annons

Består din meny uteslutande av morötter, alger och groddar numera – eller förekommer det att du unnar dig en smarrig pizza?

– Både ja och nej. Jag lägger upp min kost väldigt väl. Räknar alla kolhydrater, proteinet, fettet. Någon gång kanske jag unnar mig något onyttigt, men det är verkligen inte ofta.

Vilket är ditt bästa tips till folk som vill gå ner i vikt?

– Bestämma dig!

Vad väntar härnäst i ditt liv?

– Ja du, jag ska hjälpa folk med viktnedgång. Jag vet ju vad som funkar.

◼️ ◼️ ◼️

Fått smak på kändislivet: “Nu vill jag vara med i en tv-serie”

Namn: Lilian Jacobsson Lindblad
Ålder: 61
Stjärntecken: Tvilling
Bor: Fyra mil från Borås
Jobbar som: Psykiatriskötare
Det vägde jag vid invägningen: 127,3
Det vägde jag när programmet var över: 110,2
Nu väger jag: 102,2
Relationsstatus: Gift med en 13 år yngre man. ”Vi har varit gifta i sju år. Han är till och med yngre än Biggest Loser-kändisen Michael Fridebäck – som kallar mig för tant. Vi har käftat mycket, Michael och jag”.

Lilian Jacobsson Lindblad Biggest loser 2019
Lilian har lagt om sitt liv efter Biggest loser.
Lilian Jacobsson Lindblad Biggest loser 2019
Lilian sökte redan 2017, men på grund av hjärtflimmer stoppades hon att vara med.

Vad fick dig att söka till Biggest loser?

– Jag sökte 2017, men då kunde jag inte vara med. Jag fick nämligen veta att jag hade hjärtflimmer!

Annons

Hur tog du läkarnas dystra besked?

– Jag jobbar inom sjukvården. Ändå sa jag till killen som utförde EKG-undersökningen: ”Det måste vara fel på apparaten”. ”Nej”, sa han. Då blev jag så förbannad att jag fick 190 i puls. Det enda jag såg var att Biggest loser försvann framför ögonen på mig. När jag sedan klev in på akuten, sa någon: ”Titta, det här hon, nu är det bråttom, följ med direkt”. De ville söva ner mig, stanna hjärtat och sedan slå på det igen, och då sa jag bestämt: ”Ni får rappa på, jag börjar jobba klockan 13!” När jag väl låg där slog hjärtat tillbaka av sig själv. Skönt! Sedan fick jag träffa en jättebra läkare som gav mig bra mediciner. ”Vi ska se till att allt ordnar sig för dig”, sa han. Det var förra året.

Hur kom det sig att du blev tjock?

– Jag har varit smal i hela mitt liv, men för 20 år sedan fick jag fel på ämnesomsättningen. Det var där skiten började.

Hur känner du dig nu?

Annons

– Alltså, jag känner mig inte som en 61-åring. Jag känner mig som en 40-åring, men kroppen ser ut som något annat, (skratt).

Äter du som en kanin, numera?

– Definitivt inte. Men jag tar bort mycket pasta. Pasta äter jag bara ibland. Jag tar bort potatis och ris. Jag gör omeletter. Jag har i skinka, kycklingfiléer och grönsaker. Jag dricker alltid ett stort glas vatten innan jag äter. På morgnarna äter jag havregrynsgröt med rivet äpple på. Sedan en smörgås – för smörgås är en favorit som jag inte kan låta bli. Så EN smörgås äter jag – för det vill jag bara ha. Och viktigast av allt: Jag går 2,3 mil om dagen!

Hur tänker du förvalta ditt nya kändisskap?

– Om jag blir erbjuden en roll i en rolig tv-serie så hoppar jag gärna på det tåget! Gärna ihop med Tania från Biggest loser. Vi hade det så jävla roligt ihop.

◼️ ◼️ ◼️

Revanschen efter övergreppet: ”Fått tillbaka min glädje”

Namn: Taina AnwarÅlder: 35Stjärntecken: VattumanBor: VästeråsJobbar som: UndersköterskaDet vägde jag vid invägningen: 143,2Det vägde jag när programmet var över: 108,5Nu väger jag: Ingen aning för jag väger mig inte just nu, men kanske 105Relationsstatus: Gift

Taina Anwar Biggest loser 2019
Taina Anwar när inspelningen av Biggest loser startade.
Taina Anwar Biggest loser 2019
Efter Biggest loser känner Taina att hon hittat glädjen igen.

Vad fick dig att söka till Biggest loser?

– Jag var så trött på mina sjukdomar. Jag hade läkartider typ en gång i veckan och fick hela tiden nya diagnoser. Jag hade diabetes, jag hade högt blodtryck. Jag hade depressioner och högt kolesterol. En massa ”tjockissjukdomar” helt enkelt.

Annons

Vet du vad som orsakade din övervikt?

– Det var att jag ville bli ful – på grund av ett övergrepp.

Berätta!

– Jag var ute mycket och festade med mina vänner. Alltid var det någon som kom fram. Efter övergreppet mådde jag psykiskt dåligt. Jag ville ändå vara ute med mina vänner – för det var ett slags tröst – men jag tyckte att det var jättejobbigt när det kom fram killar som visade sitt intresse för mig. Ju tjockare jag blev, desto färre killar kom det fram. Då kunde jag vara ute och dansa i lugn och ro. När jag insåg det åt jag ännu mer. Jag var 22 när övergreppet hände. Fem år senare – när jag var 27 – kände jag: ”Det här är inte okej, jag måste göra någonting åt min vikt”.

Vilken var den värsta kommentaren du fick när du var tjock?

– ”Du är så fet, men du är ändå fin”.

Påverkades dina vänskaps- och kärleksrelationer av att du var stor?

– Nej, absolut inte.

Hur känner du dig nu när tv-äventyret är över?

Annons

– Nu känner jag att jag mår bra. Jag har fått tillbaka min glädje. Jag är trygg i mig själv, kan möta personer på ett annat sätt. Jag kan möta upp på ett helt annat sätt. Jag undviker inte längre ögonkontakt.

Vilken är den vanligaste frågan du får av folk som känner igen dig från tv?

– ”Är det du?” (Skratt).

Vilket är ditt bästa bantningstips?

– Ät rätt. Du behöver inte gå på gym för att kunna gå ner i vikt, men du behöver äta rätt. Det räcker att du tar en 20 minuter lång promenad om dagen för att du ska förbränna din mat. Men äter du chips – det är då som du blir fet.

Vad ska du hitta på i sommar?

– Jag och min man ska ut och resa. Vart vet jag inte, men till något varm land. Faktiskt. Jag längtar efter värmen! Det har jag inte gjort på tio år bara för att jag varit så svettig.

◼️ ◼️ ◼️

Bakslaget: ”Jag kräks för att hantera stressen”

Namn: Lisa van Ginhoven
Ålder: 25
Stjärntecken: Jungfru
Bor: Umeå men kommer från Göteborg
Jobbar som: Jag utbildar mig till lärare
Det vägde jag vid invägningen: 111,4
Nu väger jag: Ingen aning! 98, kanske
Relationsstatus: Jag har pojkvän

Lisa van Ginhoven Biggest loser 2019
Lisa van Ginhoven under första inspelningsdagen.
Lisa van Ginhoven Biggest loser 2019
Lisa lämnade inspelningen efter att för första gången ha erkänt att hon led av en ätstöning.

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från tv-inspelningen av Biggest loser?

– Det var nog de förstas träningarna med Mikael och Pischa. Det var fruktansvärt kul. Jag blev väldigt taggad samtidigt som det var så jobbigt att jag bara ville dö.

Annons

Snart tornade det upp mörka moln över Biggest loser-slottet. Vad hände?

– Det började redan efter tre dagar. Jag har alltid hetsätit och kräkts som ett sätt att slappna av. Jag har gjort det när det varit mycket på jobbet, när det varit tufft i privatlivet – så som det varit under flera perioder. För mig har det varit ett sätt att hantera stress. Jag har aldrig kräkts i syfte för att gå ner i vikt. När jag kom in på slottet kände att jag inte hade någon kontroll över saker och ting. Man skulle vara på olika ställen, det skulle filmas, du ska hinna träna åtta timmar om dagen. För mig som har ett stort kontrollbehov blev detta ett jätteproblem. Man hade tusen saker att hålla reda på så det blev fullständigt kaos.

Upptäckte någon det?

– Ja, en som var ansvarig för deltagarna. Det var på gymmet när jag tränade själv en kväll. Jag har en tendens att lätt kräkas när jag tränat hårt, och han frågade om jag kräkts någon annan gång efter träningen. Då kunde jag inte ljuga utan sa som det var. En del av mig själv ville faktiskt säga som det var – för jag hade hållit det här för mig själv i tio år. Jag hade aldrig berättat om detta för någon. Hur som helst åkte jag hem efter två veckor. Jag bröt eftersom en massa grejer kom upp till ytan. Ätstörningarna blev ett problem inne på slottet.

Annons

Hur mår du i dagsläget?

– Jag mår okej. Jag har flyttat från Göteborg, börjat plugga i Umeå. Det har hänt mycket bra grejer, men det är kvar att det fortfarande ligger kvar… Jag har inte kommit så långt som jag velat. Andra saker har blivit mer prioriterade. Det går superbra med träning och mat. Det är det härmed stressen som jag behöver jobba på.

Kämpa på, Lisa! Vad ska du hitta på i sommar?

– Jag ska jobba och åka till Frankrike med några tjejkompisar. Sedan ska jag bara fixa med min nya lägenhet och umgås med pojkvän och så!

◼️ ◼️ ◼️

Sjukdomsfri och nykär – men lever i skräck: ”Måste möta mina demoner”

Namn: Johan ”Sune” Sundahl
Ålder: 28
Stjärntecken: Vädur
Bor: Karlskrona
Jobbar som: Har just startat upp en viktklinik i Föllinge
Det vägde jag vid invägningen: 126,1
Det vägde jag när programmet var över: 80,7
Nu väger jag: 89
Relationsstatus: Jag har skaffat flickvän!

Johan ”Sune” Sundahl Biggest loser 2019
Johan blev ”Sune” med hela svenska folket under Biggest loser.
Efter Biggest loser har ”Sune” lyckats hitta kärleken!

Vad har din Biggest loser-medverkan satt för spår i ditt liv?– Oj, det har verkligen hänt jättemycket. Jag har fått tillbaka mitt liv! Förut hade jag depression, diabetes och snarkmaskin. Jag mådde dåligt. Hade ingen livsglädje. Nu har jag fått en nytändning. Jag är sjukdomsfri. Bara det är värt alla pengar i världen. Jag känner mig som en vinnare.plus_iconBiggest loser-finalisterna – så lever de efter succénLäs mer

Annons

Vad har varit kämpigast?

– Hemmafronten… Det är tufft när rampljuset släcks. Man måste komma ut i verkligheten och möta sina demoner. Det gäller att bryta det dåliga som man haft från början.

Ge ett exempel på vad det kan vara.

– Matrutinerna. Jag åt mycket ute. Där måste jag bryta och helt och hållet ändra mitt tankesätt. Under tv-inspelningen levde vi i en skyddad värld. Det var inget märkvärdigt, men när man kommer hem så börjar det på riktigt… Det är jättetufft, men jag har haft ett jättebra stöd av familj, flickvän och personlig tränare.

Har du varit tjock så länge du kan minnas?

– Det har pendlat upp och ner, men jag har haft problem med övervikt hela mitt liv.

Vilken typ av fördomar stötte du på?
– Man har alltid varit ”den tjocka goa killen”, ”den tjocka asiaten”. Det har varit jävligt jobbigt!

Vad händer på relationsfronten?

– Jag har flickvän.

Är förhållandet nytt?

– Ja, jag skaffade flickvän när jag kom hem från inspelningen. Det bästa med vårt förhållande är att hon förstår mig. Hon har nämligen också gjort en viktresa. Hon vet vad jag har gått igenom. Det känns skönt att ha en person som fattar hur det är.

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Biggest loser-vinnarens oväntade känslostorm: “Jag känner sorg”

Namn: Malin Öström
Ålder: 28
Stjärntecken: Våg
Bor: Mölndal
Jobbar som: Alltiallo på Stena Line
Det vägde jag vid invägningen: 106,3
Det vägde jag när programmet var över: 62
Nu väger jag: 70
Relationsstatus: Sambo

Malin Öström Biggest loser 2019
Malin Öström när Biggest loser-resan startade…
Malin Öström Biggest loser 2019
I finalen av Biggest loser stod det klart att Malin vunnit årets säsong!
Malin Örholm efter Biggest loser 2019
Så här ser Malin ut nu för tiden.

Efter en imponerande viktnedgång står du som vinnare i Biggest loser 2019. Känns det overkligt?

– Gud, ja! Det gör det verkligen. Det känns ofattbart! Jag känner glädje men också sorg. Glädje över att jag lyckats ta mig så här långt. Många ville se en tjej som vinnare i år och jag är glad över att jag råkar vara den tjejen. Sorg känner jag över att allt är slut. Det känns tomt.

Annons

Vad minns du från starkast från finalkvällen?

– Jag kommer inte ihåg så mycket, jag blev så chockad. Men redan på måndagen var jag tillbaka på jobbet. Där var det ingen som visste att jag hade varit med i Biggest loser. Jag drog i augusti och kom tillbaka i januari. När jag kom tillbaka var det ingen som kände igen mig. Jag gick fram och sa hej till några kollegor: ”Hej, det var länge sedan”, sa jag. Det blev väldigt stelt. Jag gick därifrån och fattade ingenting. Efter en stund kom det fram en kollega och sa: ”Jag såg inte att det var du, du såg så annorlunda ut”. Efter en kvart kom det fram en till kollega och sa: ”Förlåt, jag är i chock, jag fattade inte att det var du”. En efter en kom fram och bad om ursäkt.

Säg tre roliga saker som du ska köpa för vinstpengarna!

– Jag ska ta körkort. Det är väl det…

Resten, då?

– Jag bor i en bostadsrätt men vill ha lite större, så pengarna kommer väl att gå till bostad…

Annons

Säg en tråkig sak som du borde lägga pengar på?

– Cykeln. Jag måste laga den. Helt ärligt är nästan allt fel på den. Den har inte ens bromsar! Jag köpte den på second hand…

Vilket moment av inspelningarna ogillade du mest?

– Det fanns inget moment som jag direkt ogillade, men jag tyckte inte om att sitta framför kameran och prata. Det tog ganska mycket tid – som jag hellre ville lägga på träning.

Vad var det knäppaste som hände som kamerateamet missade?

– Inte knäppt kanske, men vi hade många roliga spakvällar där vi la ansiktsmasker på varandra. Synd att det inte filmades – för det hade nog satt guldkant på programmet.

Avslöja ditt hemliga framgångsrecept som kilojägare, tack!

– Man måste bestämma sig – till etthundratio procent. Är man inte beslutsam så blir det svårt. Och sedan… Det låter som en klyscha, men man får verkligen inte ge upp. Även om det känns ”rövigt” just nu så måste man tänka att det förmodligen känns bättre i morgon eller dagen efter. Man måste hela tiden fortsätta.

Annons

Hur länge hade du brottats med övervikt när du sökte till programmet?

– Sedan mitten av gymnasiet. Från att jag hade spelade innebandy sju dagar i veckan la jag av med allt men fortsatte äta som vanligt. Kilo efter kilo la sig på min kropp. Däremot hade jag ett år när jag faktiskt gick ner i vikt. Det var ett år som jag levde väldigt fattigt. Jag hade inte pengar till mat. Då gick jag ner en del.

Har du provat många dieter i dina dagar?

– Jag har provat en del, ja. Pulver, framför allt.

Röner du lika stor framgång i kärlekslivet som du gör i tv:s strålkastarljus?

– Ja, jag är faktiskt väldigt lyckligt lottad när det kommer till kärlek. Både när det gäller kärlek till sambo och vänner. Jag har många nära vänner som ställt upp för mig i hela mitt liv.

Vad tycker släkten om att du blivit tv-kändis?

– De tycker att det är jättekul. Inte minst min farbrors fru. Det är Lotta Öström – hon som varit med i Mästerkockarna.

Annons

Vad gör du när du inte har något bättre för dig?

– Ja, vad gör jag? Jag umgås väldigt mycket. Är väldigt sällskapssjuk. Tycker verkligen att det är roligt att umgås med mina vänner.

Blir det fler tv-framträdanden längre fram?

– Ja, varför inte? Gärna Fångarna på fortet eller Farmen, även om jag inte är särskilt ”farmig” av mig. Däremot skulle jag väl inte platsa i Paradise Hotel, (skratt).

FOTO: TV4, Privat

Annons