Biggest loser-Ibrahim, 17, ville inte leva längre – så mår han idag

Ibrahim Rather, 17, avslöjade sin mörka hemlighet inför de andra deltagarna i Biggest loser – då bröt alla ihop. Ibrahim berättar nu om hur han fick stöd av en psykolog, och hur han mår idag efter inspelningarna.

Ibrahim “Ibbe” Rather är den yngsta deltagaren i svenska Biggest loser genom tiderna. Han är bara 17 år och tävlar i årets säsong på Sjuan tillsammans med sin mamma Paulina Rather Axelsson.

I tisdagens avsnitt öppnar den unga deltagaren upp sig för deltagarna och tränarna när han delar med sig av sitt förflutna. Strax före invägningen iavslöjade han den mörka och gripande hemligheten som han har burit på sedan han var 14 år.

Ibbe berättar hur han hade mått dåligt en längre tid. Det gick så långt att han förberedde att avsluta sitt liv – men i sista stund ångrade han sig.

– Det är det värsta man kan höra, att ens barn inte vill leva, säger Paulina med tårar i ögonen.

– Jag får alltid lite skuldkänslor när jag berättar om det här. Det tog mig 2,5 år innan jag vågade berätta för mamma, säger Ibrahim.

Bara fyra månader före inspelningen av Biggest loser öppnade 17-åringen upp för sin mamma och vågade berätta hur dåligt han mått, och vad han hade gjort.

– Det första jag gjorde var att känna ilska mot mig själv, hur har jag hade låtit gå det här så långt. Hur har jag inte sett på mitt barn att han mått så dåligt? Jag fattade att jag måste göra någonting, måste ändra vårt liv, säger Paulina.

Hon beskriver hur de nu bor lugnare och tryggare.

– Vi ser varandra och jag ser honom, och jag försöker hela tiden fånga upp om jag ser att han mår dåligt, och vi pratar, säger Paulina under invägningen.

Biggest loser-Ibrahim efter inspelningen

Ibrahim Rather och hans mamma Paulina Rather Axelsson har godkänt att Hänt publicerar texten, och han berättar även att alla deltagarna under och efter inspelningarna hade professionell hjälp i form av samtal med en psykolog.

Att han skulle berätta om sin mörka hemlighet var dock ingen självklarhet, och det var ingenting som var bestämt på förhand.

– Jag visste inte att det skulle tas upp just när jag stod där på vågen, men jag hade pratat om det innan så när Anna (Brolin, reds anm) väl frågade så förstod jag lite vad hon var ute efter. Jag pratade med en deltagaransvarig först av alla, jag var och är väldigt bekväm med honom och fick mycket stöd och pepp så det kändes mest naturligt. Sen hade jag haft kontakt med psykologen innan invägningen också så produktionen hade ju koll på vad jag gick igenom innan, säger Ibrahim till Hänt.

Samtidigt var det inte många av de andra deltagarna som förstod hur tungt Ibrahim har haft det, och vilka minnen han tampas med.

– Deltagarna blev rätt så chockade. Jag minns att Johanna fångade upp mig snabbt efter invägningen och sa att jag alltid kunde prata med henne om det var något, det uppskattade jag verkligen, säger Ibrahim.

Inspelningarna av Biggest loser avslutades i början av året och Ibrahim säger att han idag mår mycket bättre, men samtidigt är det en bit kvar.

– Jag mår ju inte riktigt fantastiskt ännu tyvärr, men det får nog ta sin tid innan jag lär mig leva med det hela utan att känna mig deppig till och från. Jag har gått regelbundet och pratat med psykolog sen jag kom hem från inspelningen och det börjar ljusna till så det känns jättebra.

Fotnot: Mår du eller någon du känner dåligt, då kan du hitta information hos Vårdguiden om var du kan vända dig för att få hjälp. Här hittar du telefonjourer och chattsidor som du kan kontakta. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är om du inte vill.

LÄS OCKSÅ: Efter romansen i Biggest loser – så är Cecilia och Viktors relation idag

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Hollywoodfrun Gunilla Persson är klar för nya Biggest loser VIP

FOTO: TV4