ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bianca Salmings stora glädje efter tuffa året: ”Väldigt kul”

09 jun, 2023 
Daniel Sörensen
Bianca Salmings stora glädje efter tuffa året: ”Väldigt kul”
För ett år sedan fick Bianca Salming ett mardrömsbesked om sin far.
Några månader senare gick Börje Salming tragiskt nog bort i nervsjukdomen ALS.
Nu är det klart att dottern ska sommarprata i P1.
– När man fick förfrågan så var det mest som en chock, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Salming: ”hockeyspelare = douchebags?”Brand logo
Bianca Salming: ”hockeyspelare = douchebags?”

Det var under förra sommaren som hockeyikonen Börje Salming fick sitt sjukdomsbesked. Han hade drabbats av nervsjukdomen ALS.

Sjukdomsförloppet gick sedan förödande fort. Han tappade förmågan att prata och röra sina händer. Den 24 november gick han bort – en av Sveriges största idrottspersoner genom tiderna. Börje Salming blev 71 år gammal.

En av de som ständigt fanns vid hans sida var dottern Bianca Salming, 24. Hon är till vardags mångkampare inom friidrott och har bland annat tävlat i friidrotts-EM i München sommaren 2022. Då kom hon på åttonde plats framför ögonen på sin far.

Pappa Börje Salming var Biancas största fan.
Pappa Börje Salming var Biancas största fan.

Ska flytta ihop med pojkvännen Tobias Lindberg

Nu har det gått ett halvår sedan Börje Salming gick bort och naturligtvis var den första tiden efter hans bortgång väldigt tuff för Bianca och familjen.

Annons

– I början kämpade jag hela tiden för att inte gråta, men nu är det som att en spärr har släppt, jag gråter för vad som helst. Jag känner att det får vara så. Ska du hålla igen hela tiden så kommer du dö inombords, sa hon i en intervju med Wellness i februari.

Det har varit ett tungt år för Bianca Salming, som nu ändå blickar framåt mot en ljus framtid.
Det har varit ett tungt år för Bianca Salming, som nu ändå blickar framåt mot en ljus framtid.

Hennes största stöd har varit pojkvännen Tobias Lindberg, 27, även han professionell ishockeyspelare. Trots att han spelar i den tjeckiska ligan har han varit väldigt närvarande under hela sorgeprocessen. Under sommaren ska paret för första gången bo ihop på riktigt då de ska hyra en lägenhet i Stockholm och bli sambos.

Bianca Salming med sin pojkvän Tobias Lindberg.
Bianca Salming med sin pojkvän Tobias Lindberg.

– Vi pratar om det varje dag och vill bara att datumet ska slå in. Man saknar känslan av att ha en vardag ihop, har Bianca tidigare berättat.

Annons

Är en av radiopratarna i Sommar i P1

Dessutom finns det ytterligare ett glädjeämne i Bianca Salmings liv just nu. Hon har nämligen blivit utvald att sommarprata i P1 och kommer få sin chans att berätta sin livshistoria för det svenska folket den 4 juli.

– När man fick förfrågan så var det mest som en chock för att jag kände: ”Men gud, jag har väl inget att dela med mig av”. Men när man suttit ned så har det varit väldigt kul att få lyfta upp det som jag vill prata om och det känns som en väldigt stor ära, säger hon till Sveriges Radio.

Bianca Salming med den klassiska sommarkransen.
Bianca Salming med den klassiska sommarkransen.

Hon vill inte avslöja exakt vad hon kommer att prata om, men det är ingen högoddsare att hon kommer nämna sin pappa Börje och kanske berätta lite om helvetesåret 2022. Men även en del om sig själv förstås.

– Kanske lite nyheter om karriären och friidrotten, även tankar som jag inte velat dela med mig av förut men som jag vill prata om nu, säger hon till SR.

FOTO: Patrik C Österberg/TT, Instagram

Annons