LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bianca Salmings hjärtskärande ord om pappa Börje: ”Vill helst...”

25 okt, 2022 
Sarah Rätzer
Bianca Salming och pappa Börje Salming.
Friidrottaren Bianca Salming, 23, öppnar nu upp om pappa Börje Salmings svåra ALS-sjukdom som har gjort att han inte längre kan prata.
– Jag helst vill vara med min pappa hela tiden, säger 23-åringen.
Annons
Börje Salming möter dottern Bianca i Fångarna på fortetBrand logo
Börje Salming möter dottern Bianca i Fångarna på fortet

Nyligen kom beskedet att den stora hockeylegendaren Börje Salming, 71, inte längre kan prata på grund av sin sjukdom ALS. Det var i somras som Salming gick ut med att han hade drabbats av sjukdomen. ALS gör att armar och ben blir allt mer förlamade och det kan även leda till svårigheter att prata och svälja.

För Börjes dotter friidrottaren Bianca Salming, 23 var diagnosen någonting de hade misstänkt men det var ändå en chock när de fick beskedet. Nu öppnar hon upp om henens och familjens liv med sjukdomen.

– Man är med varandra så mycket som möjligt och försöker leva ett så normalt liv som möjligt. Försöka hjälpa honom så mycket som det går för att han ska må så bra som möjligt. Det är det viktigaste säger hon till Gefle Dagblad.

Annons

Bianca Salming: Har fått mycket kärlek men...

Friidrottaren som har flera SM-guld i friidrott i bagaget från ungdomssidan är tacksam över all kärlek hon och familjen har fått efter att Börje berättade om sjukdomen. Men hon säger samtidigt att det är jobbigt att ständigt bli påmind om sin pappas sjukdom.

– Jag tycker det är jättefint alla som hör av sig, men det gör också att man blir ständigt påmind om det som händer. Jag vet att alla vill väl, men ibland hjälper det inte så mycket att få höra hur hemskt det har varit för andra som upplevt samma situation, säger hon.

”Pappa går alltid först”

Nu försöker Bianca umgås så mycket som möjligt med sin pappa. Men det är en svår balansgång som till viss del påverkar hennes friidrottskarriär.

– Det som påverkar är att jag helst vill vara med min pappa hela tiden, samtidigt som mitt liv går i 200. Pappa går alltid först, men jag vet att han också vill att jag kör på med friidrotten och allt. Det får mig att må bra också, säger hon.

FOTO: Fredrik Sandberg/ Eero Hannukainen/TT

Annons