LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför vill inte Bianca Salming prata mer om sin pappa Börje Salming

18 nov, 2023 
Linn Seipel
Bianca salming ångrar att hon talat ut om pappa Börje Salming
Den 24 november har det gått ett år sedan hockeystjärnan Börje Salming gick bort i sviterna av ALS.
Nu berättar dottern Bianca Salming att det finns vissa saker hon önskar att hon hade hanterat annorlunda och varför hon inte vill prata så mycket om sin pappa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Salming: ”Den jobbigaste tiden i mitt liv”Brand logo
Bianca Salming: ”Den jobbigaste tiden i mitt liv”

Friidrottaren Bianca Salming, 24, är dotter till bortgångna Börje Salming och mamman Katarina Persson. I dagarna som kommer är det ett år sedan hockeylegendaren lämnade jordelivet, i sviterna av nervsjukdomen ALS.

Det var under augusti förra året som Börje öppnade upp om sjukdomen offentligt för första gången – tre månader senare var han död, 71 år gammal. Kvar lämnade han en sörjande familj, och ett Sverige i landssorg.

Bianca Salmings ånger över hur hon hanterat pappa Börjes bortgång

Dottern Bianca Salming har varit väldigt öppen genom sjukdomsförloppet, förlusten och sorgen, exempelvis i sitt sommarprat i P1 tidigare i somras.

– Han hade suttit själv hos läkaren och fått beskedet att det antagligen var ALS han hade. Pappa var i chock när han kom. Ledsen. Hade det bara varit han och jag hade han nog inte gråtit – pappa ville inte oroa mig i onödan. Men när mamma kramade om honom så kom tårarna. Vi grät. Trots att vi inte visste. Vi visste inte över huvud taget hur jävla vidrigt allt skulle bli, sa hon i Sommar i P1.

Annons

Något Bianca kan ångra lite idag, berättar hon i en ny intervju i Nyhetsmorgon.

– Ångrar kanske är fel ord, men jag kanske hade önskat att jag hade prioriterat mig själv lite mer. Jag känner att jag kom i sista taget, och fick ta igen det lite senare. Då blev det lite som en käftsmäll, att man inte mådde så bra, säger Bianca Salming i programmet.

Programledaren Jenny Strömstedt frågar hur hon mår nu.

– Upp och ned. Det är lite olika varje dag, men just när jag sitter här mår jag bra.

Bianca och Börje Salming i serien Börje och dokumentären Salminggenen

Bianca berättar vidare att just nu är en extra jobbig tid, eftersom man ser pappa Börjes ansikte på så många ställen. Hans liv skildras delvis i nya serien Börje på Viaplay, och SVT släpper även nästa vecka dokumentären Salminggenen där de fått följa honom och dottern Bianca.

– Jag saknar honom varje dag. Allting som händer nu den senaste tiden, det påminner om honom.

Bianca är själv också aktuell med sin nya bok Min träningsdagbok, vars syfte är att motivera andra att sätta upp mål och hitta sin motivation till träning.

FOTO: TV4 Nyhetsmorgon, TT/Karin Törnblom

Annons