LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Bianca Ingrossos tuffa fråga till Ulf Kristersson – hela studion tystnar

12 nov, 2023 
Malin Ljung
ULF KRISTERSSON
I Bianca Ingrossos talkshow brukar stämningen vara på topp och skratten haglar tätt. Men när statsminister Ulf Kristersson kom till studion blev stämningen plötsligt gravallvarlig.
– Du brukar ju tala om sunt förnuft, är detta sunt förnuft?, frågar hon.
Annons
Bianca Ingrosso på frågan ALLA undrar över – är hon och Patrick Cehlin ett par?Brand logo
Bianca Ingrosso på frågan ALLA undrar över – är hon och Patrick Cehlin ett par?

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Ingrosso gör just nu succé med sin nya säsong av talkshowen Bianca som sänds på Kanal 5 på söndagskvällar. Till studion kommer superheta kändisar och aktuella profiler som intervjuas av Bianca, och stämningen brukar onekligen vara på topp.

Men i söndagens avsnitt ställdes en fråga som fick hela studion att tystna. En av gästerna i studion var nämligen statsminister Ulf Kristersson, som var sist att komma in efter att intervjuer med Lars Lerin och maken Junior, Peter Settman och Charlotta Björck hade bockats av.

Bianca Ingrossos fråga får alla att tystna

Till en början skrattades det och skämtades livligt. Men när Bianca efter några minuter ställer upp ett batteri av frågor som hon vill ha snabba svar på förändrades stämningen. Näst sista frågan inledde hon nämligen med att referera till sin lillebror Theo Wahlgren.

– Min lillebror Theo, han är 16 år och kan ju knappt ta hand om sig själv, säger och bemöts med skratt från alla gäster innan hon fortsätter:

Annons

– Och ni i moderaterna, ni vill kunna sätta så unga personer i ungdomsfängelse. Du brukar ju tala om sunt förnuft, är detta sunt förnuft? Ja eller nej?, säger hon och ser allvarligt på statsministern.

I slutet av maj gick Ulf Kristersson ut med att det kommer behövas ungdomsfängelsen då socialtjänsten och Sis inte är rustade för att kunna hantera grovt kriminella och rymningsbenägna ungdomar – något han kallar för ett stort misslyckade som pågått alldeles för länge.

Ulf Kristerssons svar efter frågan: ”Hmm...”

När Bianca ställt sin fråga funderar Ulf Kristersson någon sekund innan han inför en påtagligt knäpptyst studio svarar:

– Hmm... det är sunt förnuft i vissa fall, det är det verkligen. När ungdomar begår riktigt allvarliga, alltså bestialiska brott, och är beredda att mörda andra människor. Det är ingenting socialtjänsten kan hjälpa dem med då, säger han.

Ulf Kristersson förklarar vidare hur de resonerar:

– Sen så ska vi ju förebygga så de inte hamnar där, men när det väl skett då måste man inse att det är något som kräver andra tag än socialtjänsten.

Vad Bianca Ingrosso tyckte om svaret får man som tittare aldrig reda på, däremot gick hon raskt vidare till nästa fråga som fick studion att skratta igen: "I vilken politisk fråga är den genomsnittliga svensken mest puckad?". Svaret på den frågan kan man se i slutet av det nya avsnittet som sänds på söndag klockan 21.00 på Kanal 5.

FOTO: Discovery

Annons