TV4-tittarnas starka reaktioner efter Benjamin Ingrossos bråk med tv-profilen

Benjamin Ingrosso i vit t-shirt och blå keps.

Benjamin Ingrosso är en folkkär artist, realityprofil och matentusiast som är aktuell i tv-rutan just nu.
Men efter det hetsiga skojbråket med en annan känd tv-personlighet reagerar nu följarna starkt.
Läs allt här!
1:01

Efter reklamen: Se Benjamins obekväma stund med Pernilla på hotellrummet

(1:01)

Artisten Benjamin Ingrosso, 24 har många strängar på sin lyra. Vid ung ålder gjorde han entré i rampljuset som musikalartist för att sedan ta hem vinsten i Melodifestivalen. Utöver det har han även gjort succé i Så mycket bättre samt blivit en favorit hos tittarna i realityprogrammet Wahlgrens värld.

Förra året fick vi även lära känna en annan sida av den unga artisten, nämligen det faktum att han har en brinnande passion för mat. Detta uppdagades när säsong ett av det alldeles egna matlagnings- och underhållningsprogrammet Benjamin's hade premiär 2021.

Och i tisdags var det dags för säsong två av programmet, där Benjamin agerar programledare, kock och musikunderhållare.

Martins avgörande beslut för barnen efter skilsmässan

Benjamin Ingrosso lagar mat med kända gäster i en ny säsong av Benjamin's

Benjamin har tidigare berättat att han är väldigt noga med vilka gäster som kommer till studion för att det ska vara god och gemytlig stämning. Han har sagt att det är viktigt att det finns någon koppling om det så är en blodslig koppling, musikaliska vänner, idoler eller andra matprofiler.

I tisdagens avsnitt var det First Aid Kit-Johanna Söderberg, 31, och Klara Söderberg, 29, komikern Shima Niavarani, 36, och matprofilen Mauri Hermundsson, 26, som gästade programmet.

Men under programmets gång sker något oväntat. Ett stort "bråk" drar igång och har fått mycket uppmärksamhet i dagarna, då det väckt debatt.

Benjamin Ingrosso är aktuell med säsong två av matlagningsprogrammet Benjamin's. Programmet sänds på tisdagar klockan 20.00 i Kanal 5.

Benjamin Ingrosso är aktuell med säsong två av matlagningsprogrammet Benjamin's. Programmet sänds på tisdagar klockan 20.00 i Kanal 5.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

Den passionerade matentusiasten Benjamin Ingrosso och Mauri, även kallad Mustiga Mauri från Youtube, möts nämligen i en debatt som i sammanhanget definitivt kan kallas för en het potatis.

I ett nostalgiskt samtal om mat från barndomen berättar Mauri att hans pappa brukade laga pasta carbonara till familjen... med massor av grädde i!

– Faktum är Benjamin, att carbonara är lite godare med grädde, jag vet inte om du hört det, säger Mauri, väl medveten om att bekännelsen kommer bemötas av kritik från den italienske programledaren.

Måns Zelmerlöws avslöjande om Pernilla Wahlgrens ex-svärmor

Se klippet här!

Bråket i tv-rutan eskalerar och engagerar – hårda orden mellan profilerna

Mycket riktigt! Uttalandet möts av stor skepsis från Benjamin som ger Mauri en frågande blick och en stor suck. Efter det dröjer det inte lång tid innan de båda tänder till och hamnar i en hätsk diskussion kring det kontroversiella ämnet, ska en carbonara innehålla grädde eller ej?

– Vet du vad jag är jävligt trött på? Alla matkonservativa jävla italienare som säger ”Så här gjorde man första gången och nu får ingen någonsin förändra eller förbättra det receptet”. Tänk om vi gjorde så i världen? Förstår du hur världen hade sett ut om man höll på så, säger Mauri som viftar vilt med armarna.

– Men vadå man kan ju inte ba ”Nu vill jag ha falukorv, lime och gruyèreost”, till slut blir det ju inte en carbonara, säger Benjamin som också besvarar armviftandet med att vifta på gurkan han håller i handen. Se hela klippet här nedan.

TV4-tittarnas starka reaktioner efter Benjamin Ingrossos bråk med tv-profilen

Det kontroversiella uttalandet och bråket som följde har väckt både debatt och reaktioner. Det är en vattendelare. Nu reagerar tittarna genom att välja sida i bråket. Här är några av kommentarerna:

Det är väl klart man ska ha grädde i carbonara? Förlåt, men pastavatten är inte tillräckligt....”, skriver en upprörd tittare som håller med Mauri.

Hahaha allt blir bättre med grädde bara”, skriver en annan som håller med.

Det är väl för fan inget fel med att vara matkonservativ när vi pratar om Italienska mästerverk. Det är ett kulturarv, respektera”, skriver en tredje som menar på att man måste respektera Benjamins arv.

Redan de gamla Italienare provade nog på med grädde när de testade sig fram, men insåg efter testet att utan grädde är godast”, konstaterar en fjärde.

Exakt min tanke också. Ett recept är ju ett recept. Börjar man ändra i det så är det inte längre samma sak”, instämmer en femte.

Huruvida man lagar en pasta carbonara med grädde eller inte är nog en fråga som kommer att fortsätta dela upp människor i två läger. Men förhoppningsvis kan maten och passionen också föra dem samman igen, precis som när Benjamin och Mauri slöt fred i programmet, efter det stora bråket!

FOTO: Jonas Lindkvist/DN/TT, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!