benjamin ingrosso

Benjamin Ingrosso bryter tystnaden om kritiken mot Benjamin's

Petter Stordalen, Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrossos matlagnings- och musikprogram Benjamin's har gjort succé bland tv-tittarna.
I senaste uppstod ett bråk som rörde upp mycket känslor – nu väljer Benjamin att svara på kritiken.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kylig stämning uppstår i Benjamin's – Petter Stordalen ryter ifrån
0:50

Efter reklamen: Kylig stämning uppstår i Benjamin's – Petter Stordalen ryter ifrån

(0:50)

Slå på ljud

Matlagnings- och musikprogrammet Benjamin's med Benjamin Ingrosso, 25, vid rodret, gör succé på TV4. Programmet blandar sång och musik, matlagning och djupa samtalsämnen när Benjamin bjuder in diverse kända personer för att hålla honom sällskap.

Just nu är han högaktuell med den tredje, och sista, säsongen av programmet och han avslutar sannerligen på topp. Under säsongen har han bjudit in legendarer som Tommy Körberg, 74, Oskar Linnros, 39, Alba August, 29, Seinabo Sey, 32, Carola Häggkvist, 56, och Björn Ulvaeus, 78.

Det urartade bråket i Benjamin's mellan Petter Stordalen och "Elliphant"

Gästerna har överträffat varandra under säsongen och i det senaste avsnittet var den norska hotellkungen Petter Stordalen en av gästerna. Petter fick sällskap av två andra stjärngäster i form av musikern Ellinor "Elliphant" Olovsdotter och kocken Stefan Ekengren.

Men stämningen mellan Petter och Elliphant urartar snabbt. Det började med att hon frågade vad han är för stjärntecken – och när han säger att han är skytt, och förklarar att han inte tror på stjärntecken så tänder Elliphant till direkt.

– Ja, varför ska man bry sig? Typiskt skytt, säger hon i programmet.

Och bråket slutar inte där. Petter och Elliphant verkar inte komma överens om någonting och det blir minst sagt tryckt stämning i studion när duon tjafsar om allt från coronapandemin till NATO, för att sedan återgå till munhugg om stjärntecken igen.

Den urartade situationen är något som gör värden Benjamin mäkta obekväm. Från köket hör han de heta diskussionerna och den dåliga stämningen.

– Ska jag gå in och avbryta? Nej, jag ska göra som min psykolog har sagt. Jag behöver inte ta ansvar för alla i rummet, fast jo, det måste jag ju, det är faktiskt min middag, säger Benjamin i programmet.

Benjamin konstaterar kvällen:

– Den här kvällen har verkligen varit en prövning för min konflikträdsla.

Benjamin Ingrossos svarar på kritiken efter bråket i tv

Efter avsnittet lät sig inte reaktionerna väntas och i kommentarsfältet på Benjamins Instagram uttalar sig tittarna om situationen.

”Hon förstörde ju hela programmet tyvärr. Men ni andra var ljuvliga. Maten såg himla god ut”, skriver en person.

”En elefant in da house”, skriver en annan.

Nu väljer Benjamin att bryta tystnaden om situationen. Det är genom en story på Instagram som han väljer att bemöta kritiken mot det senaste avsnittet.

"Gällande gårdagens avsnitt av Benjamin's. Är det inte hur fint som helst att vi alla är olika och har olika åsikter och prioriteringar i livet? Jag älskar att 'Benjamins' får vara ett öppet forum där alla är välkomna att diskutera vad de vill och får vara som de vill. Det är väl det som är charmen med reality?! Tack som fan till alla gäster hittills – är så sjukt stolt över denna säsong och alla underbara gäster!", skriver Benjamin.

Benjamin Ingrosso bemöter kritiken efter bråket i Benjamin's.
Foto: Benjamin Ingrossos Instagram

FOTO: TV4, Claudio Bresciani / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN