LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Petter Stordalen i storbråk – Benjamin Ingrossos panik

18 maj, 2023 
PETTER STORDALEN, BENJAMIN INGROSSO
I kvällens avsnitt av Benjamin's får Benjamin Ingrosso besök av bland annat Petter Stordalen.
Men stämningen mellan den norska hotell-magnaten och gästen Elliphant urartade snabbt...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kylig stämning uppstår i Benjamin's – Petter Stordalen ryter ifrånBrand logo
Kylig stämning uppstår i Benjamin's – Petter Stordalen ryter ifrån

Benjamin Ingrosso, 25, gör succé med sitt tv-program Benjamin's som innehåller allt ifrån djupa samtalsämnen, härlig sång och musik och såklart matlagning. Med andra ord speglar programmet Benjamin som person väldigt bra. Han berättar själv i introt: ”Jag föddes med en fot på scenen och en i köket”.

Nu är han högaktuell med sin tredje säsong av programmet, som dessvärre kommer bli den sista.

– Det är skittråkigt, men det blir den sista säsongen. Det är för att jag vill fan sluta på topp, sa han i en video på TV4:s Instagram.

Och visst kommer Benjamin sluta på topp. I säsongens första avsnitt bjöd han och Carola Häggkvist, 56, på otroliga tolkningar och sedan dess har stjärnorna gjort entré på löpande band. Vi har fått se ikoner som Tommy Körberg, 74, Oskar Linnros, 39, Alba August, 29, och Seinabo Sey, 32.

Annons

Petter Stordalen och kvinnliga artisten i bråk

Och i kvällens avsnitt gör en annan legend sin debut hos Benjamin, nämligen den norska hotellkungen Petter Stordalen, xx. Självklart får Petter sällskap av två andra stjärngäster i form av Ellinor "Elliphant" Olovsdotter och Stefan Ekengren.

Men stämningen mellan Petter Stordalen och Elliphant urartar snabbt. Det hela började med att hon frågade vad han är för stjärntecken – och när han säger att han är skytt, och förklarar att han inte tror på stjärntecken så tänder Elliphant till direkt.

– Ja, varför ska man bry sig? Typiskt skytt, säger hon i programmet.

Bråket om coronapandemin

Men den kyliga stämningen slutar inte där, faktum är att det bara var början. Under middagen kom coronapandemin på tal och Petter Stordalen, som driver flera hotell och ett flygbolag, berättade om hur tufft det var för honom. Han förlorade nämligen 300 miljoner kronor varje månad. Men då bryter Elliphant in:

Annons

– Det som var fett med pandemin..., börjar hon.

– Det var ingenting som var fett med pandemin, avbryter Petter.

– Det som var fantastiskt med pandemin var att vi alla satt i samma sits för första gången, fortsätter Elliphant och menar att man kunde känna samhörighet på så sätt, något som Petter absolut inte höll med om.

Bråket mellan Stordalen och Elliphant fortsätter

Med andra ord råder det minst sagt delade meningar mellan duon. Nästa konflikt kom att handla om NATO-frågan, som har stark förankring i Norge.

– Det är hundra år av hyckleri, om jag ska vara ärlig, jag vill hellre att vi ska vara hycklare än att vi ska gå in i NATO, säger Elliphant.

– Elli, Elli, Elli, utbrister Petter och trycker händerna mot tinningen.

Sedan går konflikten tillbaka till att handla om astrologi. När Elliphant tog fram sina tarotkort för att spå Stordalen blev det dålig stämning igen.

– Ser du inte den här Skytte-grejen. Här är min sanning. Take it or fucking leave it, det är så typiskt skyttar, säger Elliphant om Stordalen.

Annons

Benjamin Ingrossos panik: ”En prövning”

Benjamin Ingrosso, som alltid vill att alla ska vara glada och det ska vara en härlig stämning har vid det här laget börjat få smått panik. Från köket hör han vad som sägs och noterar den dåliga stämningen.

– Ska jag gå in och avbryta? Nej, jag ska göra som min psykolog har sagt. Jag behöver inte ta ansvar för alla i rummet, fast jo, det måste jag ju, det är faktiskt min middag, säger Benjamin i programmet.

Benjamin konstaterar kvällen:

– Den här kvällen har verkligen varit en prövning för min konflikträdsla.

Det hela verkade sluta vänskapligt men Petter Stordalen drog sig gärna till Benjamin under programmets gång.

Tittarnas starka reaktioner efter Elliphants utspel

Efter programmet var det många tittare som hade ett och annat att säga om bråket. På Benjamins Instagram uttalar de sig i kommentarsfältet.

”Hon förstörde ju hela programmet tyvärr. Men ni andra var ljuvliga. Maten såg himla god ut”, skriver en person.

”En elefant in da house”, skriver en annan.

Hänt har sökt Petter Stordalen, Elliphant och Benjamin Ingrosso.

FOTO: TV4

Annons