LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Benjamin Ingrosso stoppas i Eurovision – bryter mot hårda regeln

06 maj, 2018 
Malin Ljung
Dance you pff-numret hyllades under Melodifestivalen. Men i Eurovision song contest har det stoppats av regelverket, och nu tvingas Benjamin Ingrosso ändra sin show.
Annons

Under Melodifestivalen gick det som en dans för Benjamin Ingrosso med låten Dance you off. Där vann han finalen över vännen Felix Sandmans bidrag Every single day.

Men inför Eurovision song contest i Lissabon som går av stapeln om en vecka har den svenska stjärnan stött på patrull. Bland annat tvingas han ändra sitt hyllade nummer genom att ta bort den förinspelade kören. Istället kommer Benjamin backas upp av fem sångare i bakgrunden. Orsaken är att förinspelad sång inte är tillåtet enligt regelverket i Eurovision-finalen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Så istället kommer körsången köras genom en så kallad vocoder-effekt live, och för att det ska fungera finns en ljudtekniker i kulisserna som gör det manuellt.

– Det är mycket som händer i bakgrunden, som folk inte tänker på, säger Benjamin Ingrosso till Expressen.

Under finalen av Melodifestivalen fanns hela familjen på plats och stöttade Benjamin. Men nästa helg är det glest på familjemedlemmar, mamma Pernilla Wahlgren har sedan tidigare flaggat om att hon inte kommer närvara på grund av att hon råkat bokat upp en föreställning. Och nu kommer nästa bakslag – systern Bianca Ingrosso har också fått förhinder. Problemet är att hon har svårt att hitta flygbiljetter till Lissabon och Benjamin har nu ställt in sig på att hon inte kommer vara på plats när han ska delta i semifinalen.

Annons