Benjamin Ingrosso om svåra uppväxten: ”Tuffare än många tror”

Benjamin Ingrosso fick stöd av systern Bianca Ingrosso under tuffa uppväxten.

Benjamin Ingrosso växte upp som skilsmässobarn, något han upplevde som väldigt svårt.
Nu berättar artisten om den svåra uppväxten och stödet från sin syster Bianca Ingrosso.
”Vi har fått stötta varandra när det har varit tufft”, säger Benjamin Ingrosso.

Benjamin Ingrosso, 22, har under de senaste åren blivit en kändis att räkna med. Artisten och låtskrivaren har sedan sin vinst i Melodifestivalen 2018 med låten Dance you off bara vuxit i popularitet.

Förutom musiken är Benjamin även känd från tv. Där har fansen fått se en annan sida av honom i realityserien Wahlgrens värld som sänds på Kanal 5 och Dplay.

Programmet följer där familjen bestående av bland andra Benjamins mormor Christina Schollin, 82, mamma Pernilla Wahlgren, 52, och storasystern Bianca Ingrosso, 25.

I pratprogrammet Renées brygga på TV4 berättar nu Benjamin Ingrosso om den svåra tiden då relationen med kärleken Linnea Widmark, 23, tog slut. Då skrev han låten I’ll be fine somehow som handlar om att göra slut.

I och med uppbrottet insåg han att låttexter var ett sätt att uttrycka sina känslor och han lärde sig att tillåta sig själv att må dåligt.

– Så det är väl det, man måste bara låta sig själv må skit när man mår dåligt liksom, säger Benjamin Ingrosso i programmet.

Stöd från systern Bianca

Men med sig under den svåra tiden hade han förstås sin familj. Programledaren Renée Nyberg säger i Renées brygga att det verkar finnas en stark syskonkärlek mellan honom och Bianca Ingrosso.

– Ja, men det har vi, absolut, säger han.

Benjamin berättar också att hans och Biancas uppväxt var svårare än många kan förstå. Hans föräldrar, Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso, 54, gick skilda vägar innan han föddes så han har aldrig upplevt att hans föräldrar levt tillsammans.

– Vi har haft en väldigt tuff uppväxt. Tuffare än många tror. Men jag tror att vi har liksom hittat våran kärlek och våran vänskap och närhet i och med att vi har fått stötta varandra när det har varit tufft, säger Benjamin Ingrosso till Renée Nyberg.

Han fortsätter:

– Jag växte upp med att ha skilda föräldrar. Men jag hade en önskan när jag fyllde fjorton och det var att nu får ni fan käka middag ihop med mig. Det gjorde vi.

Benjamin berättar att det kändes konstigt i början då han aldrig umgåtts med sina båda föräldrar tillsammans. Men så småningom kändes det bättre och Benjamin kunde glädjas över vad han gjorde när han var fjorton år.

– Sedan gick det skitbra sedan dess, säger han.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, TV4

SENASTE NYTT!