Bengt Magnusson, 71, stoppad från Kristallen — kollegan bekräftar

02 sep, 2022 
Soraya och Bengt
Bengt Magnusson skulle delat ut pris på Kristallen 2022 – men stoppads i sista sekund.
Mitt i direktsändningen avslöjade vännen och kollegan Malou von Sivers TV4-profilens okända hälsokamp.
Annons
Malou von Sivers stora glädje: ”Det största”
Malou von Sivers stora glädje: ”Det största”

Bengt Magnusson, 71, har varit ett välkänt ansikte för det svenska folket i över 30 års tid. I TV4 har vi kunnat se honom läsa upp nyheter i decennier men Bengt har även haft andra roller på kanalen.

Innan Nyhetsmorgon blev Nyhetsmorgon gick programmet under namnet Gomorron och programledarna var inga mindre än just Bengt och tidigare parhästen Malou von Sivers, 69. Redan då blandades programmet med seriösa nyheter och mer lättsamma inslag, precis som i dagens Nyhetsmorgon.

Än idag är Malou och Bengt en duo som många förknippar med Nyhetsmorgon och de båda har fortsatt en fin relation till varandra.

Malou von Sivers bekräftar

Under torsdagkvällen var det dags för den glamorösa galan Kristallen. På plats på Cirkus fanns många av våra största stjärnor och både program, tv-personligheter och produktioner prisades under kvällen.

På plats för att dela ut priset till årets kvinnliga och manliga programledare var Malou. Men även Bengt skulle funnits vid hennes sida. Dessvärre stoppades nyhetsankaret från att genomföra uppdraget då han inte mådde helt bra.

– Bengt skulle varit här i kväll, men han har fått ryggskott, sa Malou i direksändningen.

Soraya Lavasani och Bengt Magnusson
Bengt Magnusson har lett Tillsammans mot cancer vid flera tillfällen. Här tillsammans med TV4-kollegan Soraya Lavasani 2019.

Beng Magnussons tunga sjukdomstid

Bengt har tidigare drabbats av testikelcancer. Det var 2015 som han fick det skakande beskedet efter att haft känningar i ena ljumsken.

Annons

– Jag opererades först på Danderyds sjukhus, sedan fördes jag till Radiumhemmet. De allra flesta överlever så jag blev egentligen aldrig särskilt orolig. Sedan tog det ett antal gånger med cellgifter så det var en sommar då jag åkte in och ut, men jag hade inte så ont av cellgifterna heller så det var tur i oturen, har Bengt tidigare sagt till Aftonbladet om sjukdomskampen.

Sedan Bengt själv drabbades av cancer har han lett galan Tillsammans mot cancer flertal gånger. Bland annat ihop med Soraya Lavasani, 40.

FOTO: TT

Annons