ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så blev Bell känd – sanningen om hennes framgång

14 okt, 2022 
André Färnsveden
Elin Jonasson
Bell Mothander.
Bell Mothander går under artistnamnet Bell. Under sommaren blev hennes låt Missförstått en dunderhit.
Men vem är egentligen Bell?
Annons
Så långa är kändisarnaBrand logo
Så långa är kändisarna

När Bell Mothander, 22, var 16 delade hon en egen låt på sin Facebook och över en natt var en stjärna född. Låten Gatuvåld spreds runt på sociala medier och resulterade i ett skivkontrakt för Bell.

Inspirationen till låten hittade hon i sin egen hemtrakt, Hässelby, som är en förort i västra Stockholm. Efter succén fick 16-åringen gästa Nyhetsmorgon för att där hon berättade om responsen hon fick efter hon släppte Gatuvåld.

– Det är helt fantastisk, jag har verkligen bara fått bra bemötanden efter det här och det känns så skönt att något som är så viktigt att prata om verkligen sprids och tas upp ordentligt, sa Bell i programmet.

Bells Tiktok-succé – låten Missförstått

Sommaren 2022 släppte Bell låten Missförstått och den blev en sensation, inte minst på appen Tiktok, där den delades av över 33 000 konton. Det är även appen som inspirerade Bell att skriva låten, det förklarade artisten för Hänt under Rockbjörnens röda matta.

Annons

Hur kom du på idén för låten?

– Tiktok! Tiktok mina damer och herrar, säger Bell och skrattar.

Vad betyder Tiktok för dig och din generation?

– Jättemycket, alltså jag skulle säga att det är den effektivaste plattformen idag för folk som håller på med kreativa jobb som får ut sin konst och sin identitet för att bygga plattformar, jättemycket verkligen, säger Bell till Hänt.

På Tiktok går Bell under användarnamnet @allahatarbell och har över 137 000 följare.

Tre snabba frågor med Bell

När Hänt träffade den unga artisten på Rockbjörnen fick hon även svara på tre snabba frågor om sig själv.

Vad är det bästa och sämsta med ditt liv just nu?

– Det bästa är de jag jobbar med och min musik. Det sämsta, att min familj inte mår toppen... Men jag hoppas att det blir bättre såklart.

Hur lång är du?

– 1,68, säger Bell.

Har du några guilty pleasures?

– Amy Diamond, säger artisten och skrattar.

Nyligen släppte Bell låten PANG! BOOM!, som är inspirerad av Snooks Mister Cool, och delade om det på sin Instagram.

”Den här är för alla ODÖDLIGA där ute, för mig själv och en skål för två av mina största idoler & inspirationer i musiken; Daniel Adams Ray & Oskar Linnros

FOTO: Amanda Gripenberg/Hänt

Annons