LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

”Bachelor”-profilens ilska mot TV4: "Som en kniv i magen"

12 okt, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Årets "Bachelor" Niclas Lij beskrivs som en "miljonär" i reklamen för programmet. Men nu rasar han mot tv-kanalen och riktar skarp kritik. – Under mitt liv så har jag aldrig nämnt för någon att jag är "miljonär", skriver han på sin Instagram.
Annons

Årets “Bachelor” i TV4:s dejtingprogram med samma namn heter Niclas Lij, är 32 år och kommer från Stockholm. I reklamen som rullar för programmet beskrivs han som “multientreprenör och miljonär”.

Påståendet i reklamfilmen har nu fått Niclas Lij själv att reagera kraftigt. I ett öppet inlägg på Instagram menar han nu att han aldrig på eget bevåg har beskrivit sig själv som “miljonär”, utan enbart sagt det efter att ha blivit uppmanad att göra det av produktionsbolaget.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Under mitt liv så har jag aldrig nämnt för någon att jag är ‘miljonär’. Helt plötsligt visar varje Bachelor-trailer mig som ‘miljonären’ och varje gång jag ser det så vrider jante om en kniv i magen. Jag sa denna mening en gång på uppmaning av produktionsbolaget och nu går den på repeat”, skriver Niclas Lij på Instagram.

Annons

Tv-profilen fortsätter därefter sitt inlägg med att lista fem punkter kring sin relation med pengar. Där dementerar han inte att han är miljonär, men förklarar att pengar inte är viktigt för honom och att han därför tycker att det är tråkigt att det läggs så stor vikt vid hans ekonomi i reklamfilmen.

“För mig är inte pengar och lycka sammankopplat. Jag är lycklig, men det har inget med pengar att göra. Lycka för mig är goda sociala relationer, god hälsa, inre frid och meningsfullhet. Inget av detta kostar pengar”, skriver han och fortsätter:

“Jag gör det jag älskar att göra och lever med stor passion. När man gör det man älskar så går det oftast bra, vilket kan resultera i att pengar kommer. Pengar i sig är ingen drivkraft för mig, det är bara en bonus. Jag volontärarbetar, skänker pengar och lever efter värderingen att må bra och få andra att må bra. Det är för mig mer värt än att vara ‘miljonär'”.

Annons

Hans Abrahamsson, exekutiv producent för “Bachelor”, bekräftar att det var produktionen som fick Niclas Lij att säga att han är miljonär framför kameran. Samtidigt menar han att det var viktigt att få fram sanningen om hans minst sagt stabila ekonomi för tittarna.

– Niclas är en fin och ödmjuk kille, så jag förstår att det bär honom emot att skryta med sin framgång. Därför var han lite avvaktande till att säga just orden ”jag är miljonär”. Så ja, vi fick dra det ur honom. Men det förändrar ju inte att det är sant. Han är miljonär. Och det vill vi berätta för tittarna. Det kan nämligen vara en del i förklaringen till hur vissa av tjejerna reagerar i denna stormiga säsong av “Bachelor”, säger han till Hänt.

“Bachelor” har premiär 21.00 måndagen den 16 oktober på Sjuan och TV4 Play.

Foto: TV4

Annons