Babben Larssons framtidsbesked för Bäst i test – då slutar hon

Babben Larsson och Bäst i test-kollegan David Sundin

SVT, TT
SVT:s Bäst i test har blivit en riktig succé.
En av anledningarna till populariteten är programledaren Babben Larsson.
Nu berättar hon att det finns en risk att hon slutar.
Allt om Babben Larsson
Slå på ljud

Den femte säsongen av SVT:s stora succéprogram Bäst i test närmar sig med stormsteg. I februari är det dags, men redan under annandagen kommer ett specialavsnitt att sändas med godbitar från förr och lite nytt.

När säsong fem drar igång är det Olof Wretling, Arantxa Alvarez, Morgan Alling och Johanna Nordström som utgör den fasta panelen.

Så blir säsong fem av Bäst i test

De kommer få besök av gästtestarna Fredrik Lindström, Pernilla Wahlgren, Nour El-Refai, Jesper Rönndahl, Christine Meltzer, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Anis Don Demina, Niklas Andersson och David Batra.

Som vanligt är det David Sundin som sköter testerna och Babben Larsson som är domare.

Programmet är väldigt uppskattat av tittarna, så pass att TV4:s Let's dance tvingades byta sändningsdag för att inte bli utkonkurrerat.

Under annandagen gästade Babben Larsson Nyhetsmorgon för att prata om programmet, och hon förklarade hur det kunnat bli en sådan succé.

– Det som Bäst i test har lyckats med att få en hel familj – tonåringar, mindre barn, farmor när hon är på besök – alla bänkar sig och ser linjär tv fredag klockan 20.00. Det är inte så många program som lyckas med det, säger Babben Larsson i Nyhetsmorgon och tillägger:

– Och det är kul. Det är inget manus när det väl är ute och testar. De testar en gång, och då får det gå som det gick. Och sen får de dessutom se resultatet tillsammans med de andra som gjort samma tester. Och det där... Det blir roligt!

Babben Larsson om framtiden för Bäst i test

Och att det ska vara roligt är väldigt viktigt för Babben Larsson. För är det inte roligt längre, då lägger hon av.

– Jag är helt luststyrd, och när jag tappar lusten då går jag bara. Det spelar ingen roll hur bra det går. Så är det bara, säger Babben Larsson om hur hon väljer sina uppdrag.

Och det populära programmet är inget undantag.

– Jag menar, den dagen som jag känner att jag inte har lust att göra Bäst i test längre så kommer jag resa mig från min stol och lämna den till någon annan.

Jenny Alversjö utbrister då att många tittare nog blir oroliga när det hör Babben Larsson säga så. Men hon kan lugna Bäst i test-publiken.

– Det är fortfarande jättekul, säger Babben Larsson.

Bild: Ulrika Malm/SVT, Karin Törnblom/TT

Läs också: Här är deltagarna i nästa säsong av Bäst i test

Läs också: Babben Larssons svar på kritiken mot julkalendern Mirakel

FRÅN FÖRSTASIDAN